Home Місто Виготовлення проекту для ремонту дороги Житомир-Левків вже на стадії завершення

Виготовлення проекту для ремонту дороги Житомир-Левків вже на стадії завершення

151

 Наразі завершується виготовлення проекту на поточний середній ремонт дороги О 060612 Житомир-Левків (від Хімволокна до Південного обходу Житомира), на якій вже після проведення тендерних процедур розпочнуть влаштовувати вирівнюючий шар асфальтобетону.


Про це сказав начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Роман Крисюк.

За його словами, з 2018 року відбулась децентралізація у дорожній сфері і майже 7 тис. км доріг місцевого значення перейшли до ОДА. Цьогоріч на дороги місцевого значення передбачили 775 млн грн з урахуванням 20%, які будуть спрямовані на дороги комунальної власності.

«Вже незабаром завершимо виготовлення проекту на ремонт дороги від Хімволокна до Південного обходу Житомира (О 060612 Житомир-Левків). Проект передбачає виконання поточного середнього ремонту та влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону на ділянці у 2,5 км. Там планується встановити відповідні автопавільйони, дорожні знаки, пішохідні переходи. Вартість 2,5 км середнього поточного ремонту по цій ділянці складе близько 13 млн грн. Лише після розроблення проекту та отримання відповідної експертизи ми зможемо провести процедуру закупівель, визначити підрядника і розпочати дорожні роботи», – зазначив Роман Крисюк.

Начальник управління додав, що у минулому році на ремонт місцевих доріг ОДА отримала 617 млн грн. Проте більше 50% цих доріг в області мають білощебеневий тип покриття або бруківку, тому потрібно проводити капітальний ремонт. А середня вартість 1 км дороги капітального ремонту складає від 13 до 15 млн грн.
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here