Home Місто Відремонтований басейн у дитячій поліклініці вже приймає відвідувачів

Відремонтований басейн у дитячій поліклініці вже приймає відвідувачів

124

У житомирській дитячій поліклініці по вул. 1 Травня, 23 знову запрацював басейн, – повідомляє управління по зв’язках з громадськістю міськради.

Відремонтовані за кошти спонсорів та міського бюджету приміщення та басейн 23 жовтня оглянули: Житомирський міський голова Володимир Дебой, заступник міського голови Олександр Бочковський та головний лікар дитячої міської лікарні, депутат міської ради Володимир Башек.

Декілька років басейн у дитячій поліклініці не працював. Головний лікар Володимир Башек пояснює: головна проблема була у системі подачі теплопостачання та гарячої води. «Система забезпечення тепла була застарілою. Раніше ми працювали в дуже складних умовах, не могли нагріти воду в басейні, натомість платили дуже великі кошти за обігрів. Ми повністю замінили систему водопостачання, циркуляції теплої води та збереження тепла. Тепер для басейну та поліклініки функціонує автономна котельня», – порівнює ситуацію Володимир Башек.

Крім капітального ремонту самого басейну, в залі замінили вікна, всі мережі, провели ремонт покрівлі, за рахунок спонсорських коштів придбано осушувач повітря та покриття на басейн, яке зберігатиме тепло.

Басейн знаходиться на базі Центру реабілітації дітей-інвалідів, тому, підкреслив головний лікар Володимир Башек, у подальшому тут проходитимуть реабілітацію діти із церебральними паралічами та обмеженими можливостями, які перебувають на обліку Центру.

Заняття у воді проходитимуть тричі на тиждень (понеділок, середа, п’ятниця). Вже набрано 2 групи дітей, які мають сколіоз та проблеми з диханням. Дітьми займатимуться 2 тренери. Надалі сподіваються зробити роботу басейну щоденною та залучити більше дітей.

Фахівці наголошують: вправами у воді із дітьми займатимуться спеціалісти. Оскільки басейн є неглибоким, найоптимальніший вік для його відвідування – 6-8 років.

 

Житомирський міський голова Володимир Дебой був із робочим візитом у цьому приміщенні під час ремонтних робіт. Сьогодні, наголошує, приміщення кардинально змінилося: «Це було понівечене приміщення, яке за короткий термін повністю відновили. Тепер тут займатимуться діти із Центру реабілітації та всі діти міста, яким лікар призначить заняття в басейні в якості додаткових лікувальних чи профілактичних процедур. Я дякую Володимиру Йосиповичу, спонсорам і депутатам, які підтримують подібні ініціативи».

Заняття у басейні розпочалися  23 жовтня 2013 року.

ДО



ПІСЛЯ











LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here