Home Місто В Житомирській області знімають документальну стрічку «Поліська Січ»

В Житомирській області знімають документальну стрічку «Поліська Січ»

110

У 2019 році вийде документальний фільм-дослідження «Поліська Січ». Проєкт стрічки є одним із переможців конкурсу на грантову підтримку від Житомирської ОДА у 2019 році.

Авторами ініціативи є Відокремлений підрозділ молодіжної організації ПЛАСТ – Національна скаутська організація України в Житомирській області «Житомирська округа».

«Цим проєктом ми хочемо привернути увагу до маловідомих сторінок історії. Так, шкільні підручники пишуть про Поліську Січі і Тараса Бульбу-Боровця, але мало кому відомо, що події тих днів проходили на території Житомирської області. Сподіваємося, що кінцевим результатом стане не лише стрічка, а й підвищена зацікавленість жителів нашої області до власної історії, їх повага до захисників ідеї української державності», – розповів один з керівників проєкту Максим Швець.

На сьогодні зйомки стрічки проходять в архівних установах, а вже незабаром команда вирушить в Олевський район. Саме на місці де проходили важливі події тих днів будуть відзняті сцени з історичною реконструкцією.

Загальна сума фінансової підтримки проєкту становить 80 тис. грн.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here