Home Місто В Житомирській області 28 навчальних закладів не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам

В Житомирській області 28 навчальних закладів не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам

120

Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомляє, що проведення перевірок та обстежень  навчальних закладів області стосовно їх готовності до роботи у новому навчальному році  вже завершено.

Так, спеціалістами Держпродспоживслужби області протягом серпня поточного року взято участь у роботі комісій по обстеженню 902 навчальних закладів, порушення вимог діючого санітарного законодавства виявлено у 637 закладах, що складає 70,6%.

За результатами обстежень встановлено, що в області не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам за станом матеріально–технічної бази 28 (4%)  навчальних закладів.

За наявною оперативною інформацією  водопостачання 15% навчальних закладів (205) здійснюється від колодязів, що негативно впливає на стабільність показників якості води в них.

Потребують облаштування внутрішніми туалетами ще 12% навчальних закладів практично у всіх районах області, крім міста Житомира та Баранівського району.

Не має власних харчоблоків 41 навчальний заклад (3%), у т.ч. 37 закладів загальної середньої освіти, 4 заклади вищої освіти I-II ст. акредитації. Разом з тим,  буфетною продукцією забезпечені учні 25 навчальних закладів.

У 78 навчальних закладах області харчоблоки не відповідають гігієнічним вимогам за площею та набором приміщень, що складає 6% від загальної кількості, у т.ч. в  12 (2%) закладах дошкільної освіти та в 56 (8%) закладах загальної середньої освіти. 52 харчоблоки  закладів загальної середньої освіти (8%)  недостатньо забезпечені  технологічним обладнанням, 27 харчоблоків (4%) – холодильним обладнанням. Це харчоблоки шкіл Андрушівського, Баранівського, Житомирського, Коростенського, Народицького, Новоград-Волинського, Овруцького, Радомишльського, Романівського, Черняхівського районів.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here