Home Місто В Житомирі в Корольовському районі ввели карантин через скажену собаку

В Житомирі в Корольовському районі ввели карантин через скажену собаку

120

Рішенням Житомирської міської надзвичайної протиепідемічної комісії Корольовський район оголошено неблагополучним пунктом по захворюванню тварин на сказ та введено карантинні обмеження. Необхідність скликати комісію виникла через випадок сказу, зареєстрований в Житомирі.

Хвора на сказ собака впродовж місяця утримувалася на території Житомирського вищого професійного училища сервісу та дизайну по вул.Корольова,134. 23 вересня у собаки з’явились клінічні симптоми сказу, наступного дня тварина загинула і була захоронена у дворі приватного будинку. 26 вересня в Житомирською обласною лабораторію ветеринарної медицини було офіційно підтверджено випадок сказу.

Фахівцями було  встановлено, що безпосередньо з загиблою собакою контактували 7 дорослих осіб. Крім цього, під час утримання безпритульної собаки на території училище мали контакт з твариною 17 учнів училища. Всі хто контактував із хворою твариною отримують антирабічне лікування.

Як повідомляє  Житомирська міська санстанція, реєстрація випадку сказу у безпритульної тварини в місті, велика кількість безспритульних тварин в мікрорайоні – вул.Промислова, Корольова, Баранова, Вітрука, широке коло контактних по даному випадку, великий інкубаційний період хвороби (до року) робить  непрогнозованою епідситуацію по захворюваності сказом як серед тварин, так і серед населення міста.

Враховуючи таку ситуацію в місті комісія прийняла рішення оголосити Корольовський район неблагополучним пунктом по захворюванню тварин на сказ та ввести карантинні обмеження. Відповідні служби та управління мають виконати низку протиепідемічних заходів. Серед яких – проведення щеплення проти сказу всім зареєстрованим  собакам в районі карантинного обмеження, проведення подвірних обходів в мікрорайоні щодо реєстрації тварин, а також перереєстрація домашніх тварин та перевірка наявності в них відповідного щеплення. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here