Home Місто В Житомирі створили карту, на якій відзначають райони із ”безпечними” бездомними тваринами....

В Житомирі створили карту, на якій відзначають райони із \”безпечними\” бездомними тваринами. ФОТО та ВІДЕО

89

 

За два етапи реалізації спільного проекту місцевої влади та фонду "Чотири лапи" в Житомирі планують стерилізувати та вакцинувати 1000 бездомних собак, проте вже зараз створена спеціальна карта, де  відзначають місця відлову і повернення після операції  тварин у різних районах міста.

Як розповіли волонтери проекту, поки вони активно працюють на центральних вулицях міста, але й мають своїх помічників  – житомирян, які готові допомогти з інформацією про скупчення собак, відловити їх та в подальшому співпрацювати з фондом у цьому напрямку, в інших района міста.

Зокрема, червоним на карті відзначено місця та пункти, де волонтери за два тижні у грудні і один у липні встигли побувати і відловили кілька десятків собак для оперування, а потім через день відвезли їх у ті ж місця.

Решта позначок – це плани роботи на найближчий час, тим паче волонтери виявили бажання разом з фондом попрацювати в Житомирі ще два тижні додатково і наразі до них має приєднатися ще одна бригада колег.


Нагадаємо, що бездомним собакам надається комплекс послуг: разом із стерилізацією/кастрацією собаці ще проводять різні щеплення від найпоширеніших захворювань. Над проектом працює команда інтернаціональних лікарів: 8 осіб від фонду «Чотири лапи» та дев’ятеро – житомирян.

 


Операції здійснюють дві бригади хірургів. Лікарі розповідають, що щоденно проводять по 30-40 таких операцій. Хірургічне втручання здійснюється під глибоким наркозом. Сама операція триває 20-30 хвилин. Прооперовану тварину заносять у вольєр, де вона ще на добу під наглядом команди лікарів та волонтерів. 

Після операції тварин знову повертають у місця відлову, але ті стають менш агресивні і зрозуміло втрачають можливість розмножуватися.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here