Home Місто В Житомирі презентували довідник-пам’ятку для учасників АТО

В Житомирі презентували довідник-пам’ятку для учасників АТО

149

У малій залі облдержадміністрації сьогодні, 22 листопада, відбулась презентація брошури «Пам’ятка учасникам АТО». Участь в заході взяли представники громадських організацій, Центру допомогу учасникам АТО при ОДА, Центру соціальної допомоги учасникам АТО та їх сім’ям м. Житомир і демобілізовані військовослужбовці Житомирщини.

Мета видання – забезпечення військовослужбовців базовою інформацією щодо пільг, прав і соціальних гарантій, а також надання рекомендацій щодо дій в певних ситуаціях. Зокрема, механізм підписання контракту, повернення на роботу, зразки заяв.

Збірка розроблена юристами-волонтерами спільно з фахівцями Міністерства оборони України, Мінсоцполітики, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО та Генерального Штабу Збройних Сил України

Про те, наскільки корисним та потрібним є довідник для військових, розповіли представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в Житомирській області Валерій Логінов та представник ГО «Юридична сотня» Катерина Кармазіна.

Матеріал викладений у легкодоступній графічній формі на 168 сторінках та містить 4 розділи: військовозобов’язаним, військовослужбовцям, ветеранам, контакти. Брошура представляє собою своєрідну «дорожню карту», так як покрокові інструкції допомагають і ветеранам, і військовослужбовцям, і членам їх родин не лише дізнатися про власні права, але й добитися їх реалізації та захисту.

«Пам’ятка в електронному варіанті також є на веб-сайтах Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, Міністерства оборони та Мінсоцполітики», – наголосив Валерій Логінов.

За матеріалами прес-служби ОДА


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here