Home Місто В Житомирі буде введено в експлуатацію будинок за програмою „Доступне житло”

В Житомирі буде введено в експлуатацію будинок за програмою „Доступне житло”

102

Вже цього року у Житомирі буде введено в експлуатацію будинок, у якому можна придбати квартири за умовами програми „Доступне житло”. Питання будівництва житла обговорювалось  під час  прес-конференції за участю першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Олещенка та голови правління – президента АТ ХК „Київміськбуд” Михайла Голиці. 

Микола Олещенко розповів, що в рамках державної програми „Доступне житло” пропонуються квартири у 9-поверховому будинку у Житомирі, проїзд Івана Богуна, 5. Програма „Доступне житло” передбачає здешевлення вартості житла для громадян за рахунок держави на 30% від нормативної вартості за квадратний метр площі. 70% вартості житла громадянин повинен сплатити самостійно. Також у рамках програми можна отримати кредит у розмірі до 50% вартості житла в „Ощадбанку” під 16% річних. 
 
Вартість 1 кв. метра по Житомиру становить 5937 грн., зазначив Микола Голиця, а для черговиків з квартобліку (це є обов’язковою умовою участі у програмі „Доступне житло”) – 4337 грн. Президент АТ ХК „Київміськбуд” наголосив, що будинок буде введено в експлуатацію, як і обіцяли, у поточному році. 

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here