Home Місто В центрі Житомира волонтери і військові прощалися із десантником. ФОТО

В центрі Житомира волонтери і військові прощалися із десантником. ФОТО

278

Ввечері 1 червня на майдані Соборному в Житомирі збираються люди з квітами і прапорами. Через пів години сюди привозять тіло загиблого у зоні АТО десантника 81 бригади Василя Шемчука.

Чоловік родом із Хмельницької області, раніше служив у 95 бригаді, 2 батальйон.

Загинув 30 травня в районі населеного пункту Піски на Сході України. Друзі та побратими розповідають, що востаннє спілкувалися з Василем 27 травня. Тоді він збирався на бойове завдання і згодом обіцяв приїхати у відпустку.

«Ми говорили з ним по телефону. Сказав, що скоро побачимось. Не думав, що ця зустріч буде такою», – каже військовослужбовець 199 навчального Центру ВДВ Віталій.

Труну із загиблим десантником волонтери і військові зустрічають на колінах. Військовий капелан Василь пропонує присутнім помолитися.

«На нашій стороні правда, і на нашій стороні Бог. Тисячі українців стали на захист своєї держави і продовжують віддавати за неї своє життя, – наголосив військовий капелан. – Ми не можемо миритися з тим, що у нашій країні війна, не можемо бути байдужими і вдавати, що нас це не стосується, адже за кожного з нас гинуть такі захисники чи не щодня».

Василь Шемчук 1978 року народження. Його позивний – «Балу». Бойові побратими згадують, що він був позитивним, відповідальним та надійним. Поховають загиблого 2 червня у Хмельницькій області.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here