Home Місто В дитсадках та школах Житомира мерзнуть діти

В дитсадках та школах Житомира мерзнуть діти

127

Під час перевірки, проведеної прокуратурою міста Житомира встановлено, що органами місцевого самоврядування не забезпечено повною мірою належних умов навчання і виховання дітей у навчально-виховних закладах міста та лікування у лікувальних закладах. 

Лише вибірковою перевіркою, проведеною прокуратурою з залученням спеціалістів Житомирської міськСЕС встановлено, що у 10 дитячих садочках, майже 20 загальноосвітніх школах, у стаціонарних та поліклінічних відділеннях ЦДМЛ (по вул. Шевченко, 2, вул.1 Травня, 23, пл. Польова, 2) пологовому відділенні ЦМЛ № 1 (вул. В.Бердичівська, 70) ЦМЛ №2 (вул. Сабурова, 2) не забезпечено температурного режиму. При нормі 21-22*С температура становила лише 17-18 * С.  
 
Усупереч розпорядження Житомирського міського голови (від 7 жовтня 2011 року) про початок опалювального періоду  2011-2012 років, станом на 13 жовтня 2011 року лікувальні та навчально-виховні заклади для дітей не підключені до централізованого теплопостачання та функціонують з порушенням повітряно-температурного режиму.
 
Недодержання температурного режиму не сприяє видужанню дітей, які перебувають у лікувальних закладах міста, може призвести до епідускладнень із захворюваності на грип та ГРВІ серед дитячого населення та персоналу.
 
Прокуратурою міста Житомира внесено припис міському голові про усунення порушень законодавства України про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here