Home Місто Українцям пояснили, коли подорожчає електроенергія

Українцям пояснили, коли подорожчає електроенергія

192

До кінця року електроенергія для населення однозначно дорожчати не буде. Скоріше за все ціна не буде змінюватися протягом усього опалювального періоду, розповів Gazeta.ua експерт з енергетики Геннадій Рябцев.

Про це повідомляє Gazeta.ua

"Роздрібний тариф на електричну енергію для населення визначається спеціальними зобов’язаннями, які покладені Кабінетом міністрів на Енергоатом та Укргідроенерго. Вони діятимуть щонайменше до 1 січня 2021 року. Скоріше за все уряд продовжить їх до кінця опалювального сезону 2020-2021 років", – говорить Рябцев.

Українці, які споживають менше 100 кВт у місяць, платять 90 коп./кВт. Якщо електроенергії використовують більше, то кіловат обходиться 1,68 грн.

"Тарифи зростуть, якщо спецобов’язки скасують. Оператори неодноразово наголошували, що доводиться торгувати електричною енергією на межі собівартості. Водночас у деяких сусідніх країнах роздрібні тарифи удвічі вищі. Щоправда, ресурс повинен бути доступним для більшості споживачів. Інакше ціна буде не ринковою, а тому не справедливою. Тому тарифи на електрику в Україні все ж таки мають бути нижчими, ніж середні у Європі. Це пов’язано з рівнем добробуту українців", – підсумував Рябцев.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here