Home Місто У Житомирі заборонили продавати штучні квіти під час поминальних днів

У Житомирі заборонили продавати штучні квіти під час поминальних днів

271

Не прикрашати могили пластиковими квітами закликали житомирян у міській раді. Адже спалення таких квітів забруднює повітря токсинами, в тому числі й діоксинами, які призводять до виникнення онкологічних захворювань.

У міській раді повідомили: під час організації тимчасових торговельних майданчиків із ритуальними товарами з 1 квітня по 16 травня діятиме заборона на торгівлю штучними квітами.

"3 березня 2021 року прийнято рішення «Про організацію тимчасових торговельних майданчиків у м. Житомирі для торгівлі товарами ритуального призначення», у якому йдеться про погодження КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» з 1 квітня до 16 травня 2021 року організації тимчасових торговельних місць для торгівлі товарами ритуального призначення із забороною торгівлі штучними квітами. Просимо з розумінням поставитися до рішення, яке виконавчий комітет прийняв, вбачаючи в штучних квітах загрозу життю та здоров’ю людей", – повідомили в мерії.

Закопувати минулорічні штучні квіти сенсу не має, бо вони біологічно не розкладаються. Слід відмовитися від спалювання штучної поминальної атрибутики на кладовищах.

Чудова альтернатива – квіти живі, вінки з хвої, висаджені в ґрунт рослини та сухоцвіти.  

У владі закликають релігійні конфесії долучитися до проведення роз’яснювальної роботи з жителями громади про шкоду довкіллю від використання та утилізації штучних квітів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here