Home Місто У Житомирі вже виконали 70% робіт із реконструкції ТЕЦ

У Житомирі вже виконали 70% робіт із реконструкції ТЕЦ

308

Про 70% виконання робіт із реконструкції ТЕЦ по пров. Винокурному, 36а звітують у Житомирській міській раді.

"У Житомирі майже завершились роботи з реконструкції ТЕЦ, яка оснащена турбіною для комбінованого виробництва тепла та електроенергії", – повідомили в мерії.

На території котельні вже встановили термодинамічну установку органічного циклу Ренкіна, яка комбіновано вироблятиме тепло та електроенергію, провели заміну мережі центрального теплопостачання.

Нова ТЕЦ у Житомирі в якості палива використовуватиме не газ, а щепу, яка є відновлювальним джерелом енергії. Відтак і викиди СО2 зменшаться до 12 650 тонн на рік, що є вдвічі меншим у порівнянні з використанням котельнями газу.

Такий проєкт дозволить місту зменшити споживання природного газу до 6 326 854 нм3 на рік, а також електроенергії – до 8050 МВт/год на рік. Втрати теплопостачання зменшаться до 48 297 Гкал на рік. Поза тим, зменшаться та експлуатаційні витрати та витрати на утримання, удосконалиться якість послуги теплопостачання та гарячого водопостачання.

Також будинки, що підключені до котельні РК-10 (вул. Маликова, Проспект Миру, вул. Максютова), будуть отримувати гарячу воду цілодобово.

Проєкт з енергоефективності у Житомирі проводиться за фінансування державним секретаріатом з економічних питань Швейцарської Конфедерації (СЕКО). Орієнтована вартість проєкту становить 12 млн 320 тис 942швейцарських франків, з яких 9 320 942,00 швейцарських франків – кошти гранту SECO та місцевий внесок у розмірі 3 000 000,00 еквіваленту швейцарських франків.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here