Home Місто У Житомирі втричі підняли тариф на злив стоків для приватних асенізаторів

У Житомирі втричі підняли тариф на злив стоків для приватних асенізаторів

205

Власники приватних автоцистерн-асенізаторів тепер платитимуть за злив стоків не 15 грн за кубометр, а 45 грн.

Причина – 20-кратне перевищення стоків, що переробляє водоканал і спускає в р. Тетерів, ніж встановлені граничні норми.

Про це повідомили в міській раді.

"Під час останніх замірів, проведених комунальним підприємством, було встановлено перевищення граничної допустимої концентрації стічних вод у 20 разів", – розповів заступник міського голови Сергій Кондратюк.

Тобто водоканал у 20 разів більше використовує енергії для переробки стічних вод, аби вони вже очищені потрапляли до річки.

"Ця система працює в центральне водовідведення міста, і житомиряни платять за перекачування та переробку стічних вод, які впадають потім в річку Тетерів. Маємо розуміти: 20-разове перевищення допустимих граничних норм концентрації означає, що водоканал повинен у більшій кількості витрачати й електричної енергії для того, щоб у нашу річку потрапляла чиста вода", –  пояснив Сергій Кондратюк.

На зустрічі з власниками автоцистерн було вирішено укласти тимчасові додаткові угоди. Якщо водоканал виставляв рахунки за 1 м3 – 15 грн, то тимчасовий тариф – 45 грн.

"Множення на 20 унеможливлює роботу приватних асенізаторів. Тому дійшли згоди про визначення не 20-кратного розміру перерахунку тарифів, а трикратного", – резюмує Сергій Кондратюк.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here