Home Місто У Житомирі встановили понад 700 лічильників теплової енергії

У Житомирі встановили понад 700 лічильників теплової енергії

105

З міського бюджету протягом 2017-2018 років були виділені кошти, за які змонтовані та введені в експлуатацію 715 теплових лічильників в багатоповерхових будинках міста. Загалом в Житомирі 952 багатоповерхівки.

Тож лічильниками наразі забезпечено понад 75% будинків. Для того, щоб встановити вузли обліку в інших будинках необхідно фінансування розміром близько 20 млн грн. Цього року буде встановлено ще 5 лічильників для ОСББ, які скористались тепловими кредитами.

 Термін дії Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» був продовжений до 1 липня 2020 року. До цього часу всі багатоповерхівки міста мають бути обладнані лічильниками.

Тепловий лічильник дозволяє сплачувати лише за фактично спожиту теплову енергію. Тож, якщо у будинку впроваджуються енергозберігаючі заходи (утеплення стін та перекриття, заміна вхідних дверей у під’їзді, заміна вікон на сходових клітках тощо), то лише тепловий лічильник дозволить зафіксувати зменшення кількості спожитої теплоти і, відповідно,  оплати за послуги опалення. Без встановлення теплового лічильника впровадження енергозберігаючих заходів не принесе бажаного фінансового зиску.

За допомогою  теплового лічильника можна також контролювати параметри теплоносія (води, що циркулює в опалювальних приладах).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here