Home Місто У Житомирі відмінили будинкові книги – все тепер в електронному вигляді

У Житомирі відмінили будинкові книги – все тепер в електронному вигляді

563

У Житомирі більше не будуть оформляти будинкові книги через перехід на електронну систему ведення Реєстру територіальної громади міста.

Таке рішення прийняли сьогодні, 3 червня, на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Так, профільне управління більше не здійснюватиме оформлення та реєстрацію нових будинкових книг, а також заміну використаних, зіпсованих чи втрачених.

Приватний сектор має впорядковувати свої документи: люди повинні приватизувати землю під будинком, оформити право власності та зробити нотаріальний розподіл між власниками, як це вимагає законодавство.

Для внесення відомостей про реєстрацію місця проживання з № квартири в паспорті в праві власності мають бути чітко зазначені їхні квартири, будинки, а не частки.

Довідки конкретного користування з 03.06.2020 року братися до уваги не будуть.

Реєстр територіальної громади відбуватиметься в електронному вигляді.

Для того, щоб нотаріус міг провести необхідні правочини, до управління потрібно подати запит з метою отримання інформацій для вчинення нотаріальних дій, – пояснюють у міській раді.

Мешканці приватного сектору, які мають будинкові книги й не були внесені в загальну базу, можуть пройти актуалізацію зареєстрованих осіб за власною адресою в зручний для них час, згідно з графіком роботи управління.

Оформлена ж раніше належним чином наявна будинкова книга зберігається у власника чи співвласника будинку і за необхідності пред’являється ним для підтвердження факту реєстрації місця проживання.

Для виділення (зміни) номера квартири в одноповерховому жилому будинку, власник (співвласник) має надати документ про право власності на будинок (частину будинку) з зазначенням в ньому номера квартири.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here