Home Місто У Житомирі відкрилися Прозорий офіс на 400 послуг та перший Дія Центр

У Житомирі відкрилися Прозорий офіс на 400 послуг та перший Дія Центр

2025

Перший Дія Центр та Прозорий офіс відкрилися 5 червня в Житомирі. Тут житомиряни можуть вирішити за один візит всі питання щодо держпослуг – а це близько 400 видів – і без черг.

Відкривали Центр за участю представників міської влади, також на відкриття приїхали Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

У Житомирі Прозорий офіс працює за адресою майдан Польовий, 8. За три місяці роботи у тестовому режимі послугами скористалися вже 12 тис. житомирян.

«Тепер «пам’ятника радянському союзу» ми бачимо тут сучасний офіс. Ми чекали на цю подію декілька років. Анонсую, що скоро працюватимемо над проектом із Міністерство У Справах Ветеранів, аби наші військові могли отримувати тут весь спектр послуг швидко, зручно та якісно, з повагою на яку вони заслуговують», – розповів міський голова Сергій Сухомлин.

У Прозорому офісі діятиме електронна черга, також записатися можна на визначений день та час онлайн. Нині записів вже є на місяць вперед.

Також для людей із порушенням слуху працює спеціаліст, що говорить із клієнтом за допомогою перекладача жестової мови через додаток.

«Головна ідея розбудови мережі модернізованих центрів надання адміністративних послуг — це швидко, безбар‘єрно і з посмішкою в єдиному просторі отримати всі необхідні сервіси», — сказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Перші модернізовані Центри запустяться у 14 областях: Житомирській, Полтавській, Донецькій, Тернопільській, Чернігівській, Київській, Івано-Франківській, Закарпатській, Запорізькій тощо. Крім цього, вже понад 150 громад підтвердили запуск Центрів Дія», — зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Перший поверх Прозорого офісу – це адміністративні послуги, другий – соціальні.

Для доступності людей з інвалідністю є пандуси, 2 ліфти, туалетна кімната, тактильна плитка, інформаційні таблички зі шрифтом Брайля, пристрій для обслуговування слабочуючих. 

Для найменших відвідувачів – дитяча кімната.

Також є місце для самообслуговування, де кожен може скористатись електронними сервісами порталу ДІЯ та отримати послугу онлайн.

 

Загальна вартість «Прозорого офісу» складає 79,4 млн грн, з яких 36,1 млн грн – бюджет громади. 18 млн грн – кошти Міністерства соціальної політики України та 24,8 млн грн – Державного фонду регіонального розвитку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here