Home Місто У Житомирі рятувальники просять водіїв не паркувати автівки на пожежних гідрантах

У Житомирі рятувальники просять водіїв не паркувати автівки на пожежних гідрантах

99

Рятувальники Житомира в рамках всеукраїнського флешмобу «Не паркуй машини на пожежних гідрантах!» спільно із засобами масової інформації на практиці показали з якими труднощами вони зіштовхуються під час здійснення забору води на гасіння пожежі від пожежних гідрантів.

Зокрема, відвідали об’єкти з масовим перебуванням людей, де постійне скупчення машин – біля торгівельного центру на Житньому ринку, онкодиспансера, у парковій зоні на Новому бульварі та біля багатоповерхівок міста.

Дійсно практично в усіх випадках на підземних пожежних гідрантах, розташованих на проїжджій частині, припарковані автівки, водіїв яких поруч не було. Біля онкодиспансера розташоване поруч з люком авто не дало можливості поставити колонку на гідрант для забору води. Не зупиняли водіїв й покажчики на будівлях про їх розташування. Тож бійці ДСНС нанесли на асфальті заклик «Не паркуй машину біля пожежного гідранту!» зі стрілкою, що вказує на його розміщення.

«Наші заклики носять рекомендаційний характер для водіїв, – прокоментував захід заступник начальника Управління Олег Держанівський. – На жаль, у повсякденній роботі ми стикаємося з тим, що є певна кількість пожежних гідрантів, які не працюють. Або інколи по прибуттю на пожежу рятувальники з’ясовують, що немає доступу до гідрантів, зокрема, і через припарковане на люк авто. Це не дає змоги його відкрити і скористатися пожежним гідрантом. Ми не можемо змусити водіїв цього не робити, але привернути їхню увагу ми спробували сьогодні, долучившись до всеукраїнського флешмобу».

Для того, щоб водії осмилювали свої дії під час того, як прийматимуть рішення про паркування машини, рятувальники планують продовжити акцію з позначення гідрантів у проблемних районах чи вулицях.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here