Home Місто У Житомирі родинам воїнів вручать барельєфи «Ікона пам’яті загиблим за незалежність України»

У Житомирі родинам воїнів вручать барельєфи «Ікона пам’яті загиблим за незалежність України»

117

12 жовтня об 11.00 у Житомирі в Гарнізонному будинку офіцерів (вул. Пушкінська, 27 ), у рамках загальноукраїнської акції, відбудеться урочисте вручення барельєфів «Ікона пам’яті загиблим за незалежність України» батькам та барельєфів «Хрещення Русі» дружинам  Героїв.

Вхід вільний.

НЕ БУДЬМО БАЙДУЖИМИ! ПАМ’ЯТАЙМО ГЕРОЇВ, ЯКІ ВІДДАЛИ ЖИТТЯ ЗА КОЖНОГО З НАС, ЗА УКРАЇНУ!!! ВІДДАМО ШАНУ РОДИНАМ ЗАГИБИХ!

Довідково: "Ікона пам’яті загиблим за незалежність України" – проєкт, ініційований Оленою Карамушкою (Elena Karamushka), італійським скульптором українського походження, яка свого часу звернулась до волонтерів Василькова з пропозицією заснування майстерні у їхньому місті. Вона привезла форму в Україну та навчила майбутніх майстрів всьому технологічному процесу.

"Ікона пам’яті" – умовна назва барельєфу, яку кожна родина сприймає по своєму: хтось як мистецький виріб, хтось як ікону. В будь якому випадку, це витвір в якому відобразились та щільно переплелися безліч символів: любов, втрата, смуток, біль, надія. Вона – матір-Україна, що обіймає свого сина, воїна, захисника. Він наче пригорнувся до неї, притиснув руку до серця, але … вже не з нею. І палає між ними свічка пам’яті.

Проєкт мав бути та й понині залишається, абсолютно благодійним, не має нічого спільного з політикою та комерцією і фінансується виключно звичайними людьми, які допомагають у свій вільний час. Це також і патріотичне виховання молоді, і психологічна реабілітація воїнів та активістів через залучення до процесу виготовлення робіт.

Але все ж, головною метою проєкту лишається вшанування та увіковічення пам’яті загиблих Героїв України, які віддали своє життя за нас з вами. Спосіб небайдужих людей сказати “Дякуємо!“ і “Ми пам’ятаємо!”.

На даний момент проєкт має майстерні в трьох областях України: м.Васильків Київської області, Житомир Житомирської області, м.Харків Харківської області


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here