Home Місто У Житомирі прощалися із загиблим десантником, який попри музичну освіту, пішов служити....

У Житомирі прощалися із загиблим десантником, який попри музичну освіту, пішов служити. ФОТО

258

На території 199 навчального Центру ВДВ у Житомирі зранку 20 травня військовослужбовці прощаються зі своїм загиблим побратимом.

Родислав Атішев півроку тому підписав контракт і розпочав службу, а у квітні в складі 81 бригади відправився у зону проведення АТО.

Разом з іншими десантниками Центру він виконував бойові завдання в Авдіївці, де о 14.30 18 травня отримав наскрізне поранення. Військовослужбовця врятувати не вдалося, адже снайперська куля, що увійшла у правий бік, пошкодила усі внутрішні органи.

Прапорщик Сергій Гриб розповідає про обставини загибелі Атішева. Каже, що стріляли професіонали, якраз туди, де не захищає бронежилет. Шансів вижити у хлопця не було.

Загалом, згадує Гриб, Родислав був дуже розумним, веселим і цікавим. За освітою він музикант, але наприкінці 2015 року виріши пов’язати своє життя з військовою службою і при першій нагоді, коли формувалася група в Центрі ВДВ, відправився захищати східні рубежі країни в одну з найгарячіших точок Донбасу.

Волонтер Сергій Адам’як, який вже близько року возить допомогу хлопцяв у зону АТО разом з Юлією Толмачовою, відзначає, що загиблого особисто не знав, але товариші і друзі розповідали про нього лише хороше.

Під час найближчої поїздки вони планують навідатися до підрозділу, де служив загиблий.

Родом Атішев з Бердичева, тому вже об 11.00 20 травня там планують провести прощання із загиблим земляком у будинку офіцерів, створюють «живий» коридор для зустрічі. Ховатимуть Родислава 21 травня.

До Житомира тіло загиблого привезли своєю автівкою волонтери медичної команди швидкого реагування «Ветерок».

Юлія ДЕМУСЬ


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here