Home Місто У Житомирі поліцейські вилучили у перехожого ніж та наркотики

У Житомирі поліцейські вилучили у перехожого ніж та наркотики

117

Під час поверхневої перевірки дільничні офіцери поліції виявили у 29-річного житомирянина попередньо небезпечні та заборонені речі. Відтак виявлене у нього вилучили та розпочали відповідні перевірки.

Близько 12.00 на вул. І. Мазепи в обласному центрі дільничний офіцер поліції помітив підозрілого перехожого. Той поводився насторожено та нервово. Відтак правоохоронець разом із колегою запропонувати чоловікові назватися та надати документи, щоб підтвердити свою особу.

У подальшому поліцейські з’ясували, що чоловік – 29-річний місцевий житель, а у сумці зберігає 6 паперових згортків та пластиковий контейнер з подрібненою рослинною масою. Попередньо, житомирянин зберігав наркотичні засоби. Крім того, чоловік носив при собі ніж.

За таких обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група поліції. Усе виявлене у чоловіка вилучили. Його доставили до відділу поліції для з’ясування обставин події.

– Нині розпочато кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України, у рамках якого ми з’ясовуємо призначення та походження вилученого, – прокоментував начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока. – Фігурант вже був раніше засуджений за незаконне зберігання та збут наркотичних засобів.

Законодавством за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту (ст. 309 КК України) передбачено покарання у вигляді штрафу або виправних робіт, або піврічного арешту, або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Крім того, носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ст. 263 КК України) караються штрафом або громадськими роботами, або арештом на строк від 3 до 6 місяців, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here