Home Місто У Житомирі Магістрат обнесли парканом, проводять ремонтні роботи. ФОТО

У Житомирі Магістрат обнесли парканом, проводять ремонтні роботи. ФОТО

167

 У квітні цього року Житомирська ОДА  оголосила тендер на понад 21 млн грн для проведення ремонтно-реставраційних робіт у будівлі Магістрату – одного із важливих культурних об’єктів міста та області. Зокрема, тодій шлося про те, що на реконструкцію Магістрату з обласного бюджету вже передбачили 8 млн грн. Також планувалося, що будуть залучені кошти із Державного фонду регіонального розвитку. 

Проект входить до перспективи розвитку Житомирщини на 2019-2021 роки, яку затвердили жителі області під час Ради регіонального розвитку за участю Президента   Порошенка. Основною метою проекту є збереження пам’ятки архітектури національного значення для того, у майбутньому експонувати колекції історичного та природничого відділів Обласного краєзнавчого музею.

Станом на 17 жовтня будівлю обнесли будівельним парканом і проводять підготовчі роботи.

Читайте також:  Після реконструкції біля Магістрату створять музейний сад

До комплексу ремонтно-реставраційних робіт Магістрату входить:

– відновлення конструкцій та елементів будівлі;

– повна заміна дерев’яного перекриття споруди (міжповерхових), із застосуванням сучасних та більш ефективних конструкцій;

– влаштування в приміщеннях нового внутрішнього оздоблення, з повним демонтажем залишків зруйнованого оздоблення та штукатурних шарів стін та перекриттів;

– гідрозахисні та водозахисні заходи;

– проведення ремонтних і реставраційних робіт з відновлення внутрішнього опорядження в приміщеннях будівлі;

– проведення заміни/влаштування, внутрішніх мереж інженерного забезпечення будівлі.

Довідково: Магістрат – пам’ятка архітектури національного значення, розташована в історичному центрі міста Житомир – на Замковій горі. Житомирський обласний краєзнавчий музей має надзвичайно цінну та багаточисельну колекцію картин, які тривалий час не експонуються через недостатність площ для експозиції.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here