Home Місто У Житомирі блукала поранена рись

У Житомирі блукала поранена рись

193

Сьогодні, 21 січня до Державної екологічної інспекції Поліського округу звернулись небайдужі громадяни, які повідомили, що на території Комунальної установи «Обласного медичного центру вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради бачили поранену рись.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу відреагували негайно і спільно з працівниками Центру захисту тварин м. Житомира виїхали ловити Червонокнижну тварину.

У тварини було пошкодження правої передньої кінцівки. Рись доставили до спеціалістів ветеринарного факультету Житомирського агроекологічного університету, які надали кваліфіковану допомогу, а також дійшли до висновку, що дана тварина довгий час утримувалась в домашніх умовах, мала малорухливий спосіб життя, тому пристосуватись до існування в природних умовах їй буде важко.

Керівництво Державної екологічної інспекції Поліського округу вирішили питання щодо розміщення даної тварини в Рівненському зоопарку. Після нетривалого відпочинку, рись буде доставлено в зоопарк.

Нагадуємо, що за незаконне утримання диких та Червонокнижний тварин передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Довідково: За даними обліків мисливських тварин на території Житомирської області нараховується 34 особини рисі.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here