Home Місто У військовій частині 95 бригади з’явилися кімнати психологічного розвантаження. ФОТО

У військовій частині 95 бригади з’явилися кімнати психологічного розвантаження. ФОТО

264

Більше місяця тривали ремонтні роботи та облаштування двох кімнат психологічного розвантаження для військовослужбовців та учасників АТО на території військової частини 13 батальйону 95 бригади у Житомирі.

У кабінетах психологи зможуть проводити групові сеанси, а також індивідуальні зустрічі. Кажуть, що для роботи мають найголовніше – відремонтоване приміщення з усіма умовами, в яких бійці почуватимуть себе комфортно. Це все було зроблено за кошти благодійників, які також придбали меблі, телевізор, пилосос.

Ініціатором проекту виступила Людмила Зубко. Відзначає, що раніше подібні кімнати за сприяння Фонду Громади Житомира, відкрили у військовому госпіталі. Нині ж заплановано, що куточки психологічного розвантаження учасників АТО, з’являться у всіх військових частинах, а згодом в місті буде створено загальний Центр реабілітації, де за основу візьмуть напрацювання психологів після війни в Іраку та В’єтнамі.

«Кожен має брати на себе соціальну відповідальність. Це дуже важливо, – відзначає Людмила Зубко. – Ми разом маємо скоротити шлях повернення хлопців до мирного життя. Хочеться, щоб тут був і тренажерний зал, і бібліотека, щоб військові могли проводити тут час з родинами, відвідувати різноманітні тренінги, заняття з арт-терапії. Певна база для цього вже є».

Психолог 95 бригади Олена Джемула зізнається, що багато бійців потребують фахової допомоги і вірить, що з появою цих кімнат, кількість тих, хто звертатиметься до психолога, збільшиться.

Разом з тим, вона наголошує, що для подальшої роботи необхідні матеріали – папір, фарби, пластилін, пензлі.
В. о. заступника командира 95-ї бригади по роботі з особовим складом Сергій Дзиба від імені командування та десантників подякував усім меценатам, які взялися втілювати цей актуальний проект.

«Християни завжди хочуть бути з Богом. Психологія – це наука про душу, а християнство дбає про спасіння душі, – пояснив під час освячення кімнат у військовій частині о.Юрій Булава з Михайлівського собору. – На війні нема атеїстів, там усі починають вірити в Бога, молитися йому. Бог нас захищає. Наша справа так само молотися і просити Бога, щоб був мир. У нашому місті зараз спокійно саме тому, що тисячі українських воїнів стали на захист країни і зупинили війну на східних рубежах. Зараз кожен із нас має усвідомити це і докласти багато зусиль, аби віддячи військовим за їх велику працю і жертовність. Ці кімнати – це, здавалося б, дрібниці, але з таких моментів складається наше життя».

Майстриня Алла Волошина передала в подарунок у одну з кімнат власну ікону.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here