Home Місто У ”Прозорому офісі” на Польовій вивчали стан доступності об’єкта для осіб з...

У \”Прозорому офісі\” на Польовій вивчали стан доступності об’єкта для осіб з інвалідністю

93

1 серпня, на будівництві «Прозорий офіс»  (площа Польова, 8) представники міської ради, замовника та виконавця проекту, проектних організацій та громадського сектору вивчали стан доступності сучасного центру надання соціальних послуг для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення.

За словами радника міського голови Олександра Черняховича, будь-який об’єкт інфраструктури має відповідати сучасним вимогам доступності усіх верств населення, у тому числі, безперешкодної доступності до таких об’єктів осіб з інвалідністю.

«Щоб показати як в центрі надання соціальних послуг «Прозорий офіс» буде забезпечено право безперешкодного доступу людей з інвалідністю до соціального об’єкту, проаналізувати вже проведені роботи, визначити кращі практики та уникнути помилок під час реалізації подальших проектів, до "Прозорого офісу" ми запросили і самих проектантів, і представників громадських організацій, які опікуються проблемами людей з інвалідністю», – розповів радник міського голови.

Учасники заходу відвідали основні локації на будівництві, де не лише ознайомилися із ходом виконаних робіт, але й обговорили питання щодо усунення будь-яких перешкод для зручного пересування та отримання якісних послуг особами з інвалідністю, інших мало мобільних груп населення під час відвідування тих чи інших об’єктів. Представники замовника та виконавця проекту отримали відповідні рекомендації щодо врахування під час завершення будівництва особливостей перебування в «Прозорому офісі» осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Щоб краще відчути потреби людей, які не можуть самостійно пересуватися,   учасники заходу спробували самостійно подолати пандус на інвалідному візку.

По завершенню заходу Олександр Черняхович обговорив із виконавцями проекту, представниками громадськості питання щодо стану робіт по облаштуванню скверу біля «Прозорого офісу».


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here