Home Місто У міськраді кажуть, що діти в дошкільних закладах їдять м’ясо

У міськраді кажуть, що діти в дошкільних закладах їдять м\’ясо

91

 

Управління по зв’язках з громадськістю Житомирської мерії повідомляє, що  23 жовтня 2013 року, вихованці Житомирського центру розвитку дитини №69 «Веселка» їли на обід макаронний суп із м’ясом, голубці рисові з м’ясом і сметаною, компот із сухофруктів, хліб житній, пшеничний.

Завідувач дитячого закладу Людмила Гладун зазначає, що жодних скарг і нарікань від батьків до неї не надходило. Діти отримують харчування у повному обсязі.

«Батьки з розумінням віднеслися до того, що ми декілька днів замінювали м’ясо сосисками. Моя онука також відвідує цей садочок і вона жодного разу не говорила, що голодна. За харчуванням вихованців ми ретельно стежимо», — підкреслила Людмила Гладун.

Про відсутність проблем із постачанням м’ясопродуктів і риби також підтвердили у Житомирському дошкільному навчальному закладі №37, де сьогодні на обід подавали біґос з відварним м’ясом, борщ український зі сметаною та м’ясом, кашу гречану, хліб пшеничний, житній, компот вітамінний, яблуко печене з цукром, – пишуть на сайті міськради.

Діти в один голос заявляють, що обід смачний і вони наїлися так, що навіть не можуть доїсти.

Голова тендерного комітету управління освіти Житомирської міської ради Зоя Грачова зазначає, що жодного разу торги на закупівлю продуктів харчування зірвані не були.

За її словами, договір на постачання м’ясопродуктів діяв фактично до середини жовтня. У зв’язку з тим, що у цьому році збільшилася кількість дітей у садочках, ще у вересні було оголошено повторні торги на закупівлю того об’єму м’ясопродуктів, який необхідний для споживання дітьми у дошкільних закладах до кінця року.

«Поки тривали торги у певних садочках виникли незначні ускладнення з постачанням м’яса і риби, замість яких протягом декількох днів використовували замінники», — наголосила Зоя Грачова.

Відповідно до графіку 16 жовтня 2013 року відбулося розкриття пропозицій, які надійшли від постачальників та вже з 17 жовтня повністю відновлено постачання м’яса та риби.

 

Нагадаємо, що скандал із харчуванням дітей в Житомирі виник в середині жовтня – батьки почали жалітись на те, що дітей годують тушкованою морквою та овочевими котлетами замість м яса.

 

 


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here