Home Місто У Бердичеві 80 дітей військових виганяють на вулицю із казарми

У Бердичеві 80 дітей військових виганяють на вулицю із казарми

79

Дружини офіцерів Бердичівського гарнізону мусять відстоювати казарму, в якій живуть, бо за борги можуть опинитися просто неба, — йдеться в сюжеті "ТСН".

У цьому будинку живе 80 малолітніх дітей. Їхні мами одна за одною отримали передження, що завтра можуть опинитися на вулиці.

"Виселення сім’ї повністю із малолітньою дитиною", — сказано у судовому позові. З офіцерськими родинами судиться квартирно-експлуатаційне управління за комунальні борги. Жінка кажуть, що згідно з квитанціэю, за житло вони мають платити 1400 грн за однокімнатну квартиру.

Тож вони почали сплачувати за тепло, воду та світло як інше населення. Різниця вилилася у величезні борги — до 15 тисяч грн у кожного .

Практично усі жінки перебувають у декреті. Працюють лише чоловіки і їхня зарплата зовсім не перекриває той тариф, який нараховують людям. Секрети тарифної арифметики у військовому відомстві не пояснили журналістам.

Натомість адвокат, який узявся захищати офіцерські родини у судах каже, що змушувати людей платити за заводськими тарифами незаконно. Люди стали заручниками назви будинку, в якому живуть. Якби він звався житловим, а не казармою, то жодної тарифної плутанини не було б, кажуть міські чиновники.

Про перейменування, мовляв, просили в Міноборони, проте відповіді так і не отримали. Невідомо, що робити тепер, коли людей погрожують виселити. Жителі казарми готуються її боронити. Кажуть, що готові на все.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here