Home Місто ”Тверезий Житомир” під час акції у Бердичеві планує вилляти кілька літрів пива...

\”Тверезий Житомир\” під час акції у Бердичеві планує вилляти кілька літрів пива в унітаз

173

Керівники громадської організації "Тверезий Житомир" повідомляюють, що 19 жовтня проведуть інформаційну акцію про шкідливість алкоголю у Бердичеві, а по її завершенню виллють кілька літрів пива в унітаз у міську каналазацію.

"Вже майже 10 років Україна входить в першу п’ятірку рейтингу «п’яних» країн світу. Рівень вживання алкоголю, згідно офіційним даними, складає 15,6 літрів абсолютного спирту на людину в рік (середньосвітовий – 6). А в 2008 році ВООЗ взагалі заявила, що  наша країна на першому місці в світі по дитячому алкоголізму, – повідомляє активіст "Тверезого Житомира" Павло Коваль. – Спеціалісти однозначно пов’язують стрімкий ріст рівня вживання алкоголю в Україні з впровадженням серед молоді на початку 2000-х культу пива та інших слабоалкогольних виробів. Завдячуючи незначному вмісту етилового спирту пиво є самим соціально небезпечним алкогольним виробом – з нього, як правило, починається вживання алкоголю дітьми. Також через наявність в пиві вищих спиртів та сивушних масел у людини виникає дуже сильна залежність від його вживання.


Після появи на нашому ринку транснаціональних пивних компаній почалася масова рекламна кампанія, спрямована в першу чергу на молодь. Надивившись на пивну пропаганду іноземних колег по споюванню людей, українські виробники пива почала також цинічно просувати свій смертоносний товар", – підсумовує Коваль.

 На думку активістів,  найголовнійший виробник пива в Житомирській області – Бердичівський пивзавод, не посоромився і встановив в центрі міста пам’ятник своєму виробові в той час, як в Україні близько 150 тисяч людей помирає щорічно від пов’язаних з вживанням алкоголю причин.

Виходячи з цього Житомирська обласна громадська організація «Тверезий Житомир» спільно з небайдужими громадськими активістами районного центру вирішила провести в Бердичеві інформаційну акцію «Скажи пиву та іншим алкоядам «Ні»!». Початок 19 жовтня о 13-00 на майданчику, який знаходиться зліва від входу в центральний ринок міста (вул. Леніна 13).

Протягом акції будуть роздаватися листівки, демонструватися банери і стенди з інформацією про наслідки вживання пива та інших алкогольних виробів для людини та країни вцілому. Завдячуючи використанню потужної аудіосистеми правду про алкоголь зможуть почути і мешканці найближчих вулиць. Також активісти покажуть, де справжнє місце алкоголю: під скандування тверезницьких гасел вони через унітаз виллють декілька десятків літрів пива та інших виробів в міську каналізацію.


Друга частина акції полягатиме в нанесенні на тротуари і пішохідні доріжки Бердичева написів фарбою через трафарет, які закликатимуть людей до тверезого здорового способу життя.

Після цього активісти ЖОГО «Тверезий Житомир» проїдуться по місту на прикрашеному тверезницькими банерами мікроавтобусі, з якого буду лунати інформація про тверезість.

В самому кінці тверезники заїдуть на Бердичівський пивзавод і вручать його керівництву роздруківку з статистичною інформацією про кількість людей, які гинуть щорічно в Україні від вживання пива та інших алкогольних виробів.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here