Home Місто Скільки платитимуть житомиряни за централізоване опалення

Скільки платитимуть житомиряни за централізоване опалення

201

Найближчі 2 місяці у Житомирі тарифи на опалення не зміняться і будуть триматися на рівні минулого опалювального сезону.

Про це інформує начальник відділу збуту КП «Житомиртеплокомуненерго» Юрій Сушицький.

У середньому за опалення однокімнатної квартири у Житомирі потрібно буде заплатити близько 1200-1300 грн, за двокімнатну – близько 1500 грн у прохолодні місяці. Скоріше за все, у жовтні та листопаді температура повітря буде вищою, а отже і опалення дешевшим.

Для споживачів, будинки яких обладнані лічильниками, вартість буде 1 636,96 грн/Гкал, у будинках без лічильників – 38,89 грн/кв.м. Це при середньомісячній температурі повітря мінус 0,2℃.

Якщо місяць буде холодніший, доведеться заплатити більше, якщо тепліший, ніж -0,2℃ – менше. 

«Якщо тариф на опалення буде змінюватися, ми знатимемо про це приблизно за 2 місяці, оскільки це не швидка процедура. Тому зараз можна точно сказати, що у жовтні-листопаді матимемо діючі тарифи», – зазначив Юрій Сушицький.

Жителі можуть самостійно розрахувати вартість опалення завдяки онлайн-калькулятору. Потрібно ввести діючий тариф і розмір квартири у квадратних метрах.

Нагадаємо, обігрів житлових будинків у Житомирі поки відклали через потепління. Загалом для підключення до опалення середньодобова температура повітря протягом 3 діб має бути не вище +8 градусів. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here