Home Місто Різдвяний ярмарок, який відкрили в центрі Житомира, працюватиме протягом місяця. ФОТО

Різдвяний ярмарок, який відкрили в центрі Житомира, працюватиме протягом місяця. ФОТО

250

Скуштувати смачні страви і ароматні напої, відпочити  з друзями і придбати сувенірну продукцію   зможуть до 19 січня житомиряни та гості міста на Різдвяному ярмарку.

Десятки будиночків навколо головної ялинки, справжня святкова атмосфера і новорічний настрій вже панують на ярмарку, який урочисто відкрили ввечері 19 грудня.

Його незмінним організатором  виступає Фонд родини Розенблат. Зізнаються, що п’ять років тому  «привезли» у Житомир  захід з присмаком Європи, а нині пишаються, що мешканці міста оцінили ініціативу.

За цей час, говорить  керівник Фонду Олена Розенблат, вдалося чимало. Ярмарок розрісся і нині займає територію на майдані Корольова та Новому Бульварі. Окремо функціонує зона із продажу виробів народної творчості, різних цікавинок та корисних дрібничок, а також фуд-корт. Для багатьох житомирян зустрічі на Різдвяному ярмарку вже стали традицією, втім організатори щоразу додають щось нове, аби дивувати найвибагливіших відвідувачів.

Приміром, цьогоріч вхід на ярмарок прикрасила тематична інсталяція,  біля «Жовтня» діє фотозона, а ще усі бажаючі можуть придбати магніти і чашки, на яких зображені визначні місця та пам’ятки міста. Таку продукцію можна знайти лише на Різдвяному ярмарку і лише протягом грудня-січня, а ще виграти під час акцій у соцмережі. «Урочисто відкрив ярмарок народний депутат ВРУ Борислав Розенблат. За його словами, житомиряни вже показали, що вміють краще всіх працювати, обороняти свою країну та підтримувати своїх захисників, а нині мають показати, що відпочивати і святкувати вміють на славу.

Такі заходи дуже об’єднують громаду, гуртують. Тут по-особливому відчуваєш себе частинкою  новорічної казки, яку своїми руками створюють реальні люди.  Я щиро вдячній своїй родині та команді Різдвяного ярмарку за колосальну роботу, оцінити яку може кожен, – каже Борислав Розенблат. – Переконаний, що тут сподобається і дорослим, і дітям. Тисячі яскравих вогників, посмішки,  музика,  святкові вітання – це та атмосфера, яка має панувати в ці дні і нам  вдалося її передати саме завдяки Різдвяному ярмарку. Приємно, що у житомирян з’явилася гарна традиція святкувати разом – від Миколая і аж до Водохреща».

Аби зробити свято ще більш досконалим, додають організатори, спеціально їздили переймати досвід до Німеччини, де такі ярмарки діють понад сто років.

«Формат ярмарку у нас зберігається з року в рік, але звичайно вносимо певні поправки. Дещо змінили у питанні благоустрою території, розділили ярмарок на зони, подбали про те, щоб тут лунала гарна музика – ніякого «шансону». Прискіпливо ставилися до вибору тих, хто реалізуватиме свою продукцію на ярмарку. У нас можна придбати вироби саме житомирських майстрів. Справжня родзинка – це чашки і магніти, дизайн яких було розроблено спеціально до нинішнього Різдвяного ярмарку. На них зображено Свято-Михайлівський кафедральний собор м. Житомира, будівлю Житомирської міськради, Дім Трибеля, пам’ятник Сергію Корольову та інше», – наголошує Олена Розенблат.

Попри те, що ярмарок лишень розпочав свою роботу, житомиряни вже активно  куштують фірмові страви, дегустують глінтвейн та інші теплі напої, придивляються до сувенірів.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here