Home Місто Протоколи для безпечного навчання у школах Людмила Зубко оприлюднила і передала МОЗ

Протоколи для безпечного навчання у школах Людмила Зубко оприлюднила і передала МОЗ

165

Підприємиця, засновниця громадської організації "Житомир, зроби голосніше" Людмила Зубко повідомила про те, що у вівторок, 11 серпня, передала до Міністерства охорони здоров’я Протоколи інфекційної безпеки для загальноосвітніх навчальних закладів. Документ також оприлюднений на сайті Людмили Зубко.

"Цей документ відпрацьований "у полях". Це дуже практична рекомендація про те, як захистити навчальні заклади від різних інфекцій, не тільки від коронавірусу. Як зустрічати учнів та колектив навчального закладу, як і чим правильно проводити дезінфекцію, як безпечно організувати харчування у школах, що робити при виявленні симптомів хвороби і так далі", – повідомила Людмила Зубко.

Протоколи розроблені спільно з Національною експертною групою з інфекційного контролю NEGIC. Вони поєднані зі встановленням у базовій школі проєкту додаткового обладнання, яке необхідне для виконання процедур безпеки. Як відомо, зразковий стандарт інфекційної безпеки виглядає на практиці відпрацьовується на прикладі житомирської школи "Сяйво".

"Ми завжди попереду влади. Весною цього року МОЗ використав протоколи безпечної роботи для бізнесу, які ми розробили спільно з NEGIC. Тепер ми готові передати наш досвід для шкіл", – зазначила Зубко.

Вона наголосила на тому, що інші школи Житомира теж можуть приєднатися до проєкту, щоб захистити учнів, вчителів та батьків від інфекційних ризиків. Щоб приєднатися до проєкту "Альтернатива є – безпечна школа", треба заповнити чеклист самоперевірки своєї школи. Спеціальна анкета розроблена фахівцями з інфекційного контролю. Подальший алгоритм викладений на сайті https://zubko.com.ua/safeschool.

Як повідомлялося, дотримання рекомендацій команди проєкту "Альтернатива є – безпечна школа" може знизити до 90% інфекційних ризиків у школах.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here