Home Місто Прокуратура Житомира виявила небезпечні дитячі майданчики

Прокуратура Житомира виявила небезпечні дитячі майданчики

139

Прокуратура міста Житомира із залученням спеціалістів Держгірпромнагляду  перевірила понад 50 дитячих ігрових майданчиків, розташованих на прибудинкових територіях житлових будинків, що обслуговуються КВЖРЕПами та товариством з обмеженою відповідальністю «Керуюча Компанія «КомЕнерго-Житомир».

Як повідомив прокурор міста Житомира Ілля Титарчук, під час перевірок виявлено численні порушення  щодо створення безпечних та нешкідливих умов дозвілля, відпочинку і виховання дітей.
 
Зокрема, усі без виключень КВЖРЕПи міста не складали акти про допуск обладнання майданчиків в експлуатацію підприємствами, які проводили монтаж дитячих ігрових майданчиків після 2006 року.
 
Чимало комунальних підприємств не роблять своєчасного (раз на рік) технічного опосвідчення обладнання майданчиків після монтажу та не проводять сезонних допусків майданчиків до експлуатації. Встановлено й інші типові порушення, що можуть призвести до травмування дітей.
 
Управлінням Держгірпромнагляду направлено розпорядження начальникам КВЖРЕПів про заборону експлуатації небезпечних дитячих ігрових майданчиків.
 
Прокуратура також перевірила 22 дошкільні навчальні заклади міста на предмет безпечності експлуатації спортивних та ігрових майданчиків. В деяких з них також виявлено різні порушення. 
 
За результатами перевірки прокуратурою міста Житомира внесено подання Житомирському міському голові про усунення порушень, повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here