Home Місто Приватна фірма не впоралась із прибиранням будинків

Приватна фірма не впоралась із прибиранням будинків

86

Приватна фірма “Чистота плюс” незадовільно виконує свої зобов’язання по прибиранню сходинкових клітин житомирських будинків, а тому договір, укладений між фірмою і ЖЕКом №8, не повинен продовжуватись.

Про це під час засідання виконавчого комітету 16 травня заявив мер Житомира Володимир Дебой.

Нагадаємо, що питання перевірки якості роботи згаданої приватної фірми ще минулого року піднімав депутат міської ради від “Громадянської позиції” Величко Олександр. Він вимагав від керівництва міста втрутитись у ситуацію і навести порядок у роботі коростенської фірми «Чистота плюс», враховуючи звернення жителів міста та прибиральниць даної фірми.

Влітку минулого року більшість прибиральниць ЖЕКу №8 були проти їх переведення з житлово-комунального підприємства до приватної структури. Однак, незважаючи на зібрані підписи від жителів та працівників ЖЕКу, в липні 2012 року фірма взяла на себе зобов’язання з прибирання сходових клітин, отримуючи за це 12% від загальної суми платежів за житлово-комунальні послуги.

Основна проблема, з якою тоді звернулися прибиральниці "Чистоти плюс" до депутата, – це невиконання приватною фірмою своїх гарантій: відсутність сучасного інвентаря, миючих засобів та спецодягу. А головне – люди не забезпечені соціальними гарантіями і не отримують обіцяну зарплату.

Очевидно, всі ці негаразди не могли не відобразитись і на якості послуг по прибиранню, які надаються фірмою “Чистота плюс”.

“Я радію, що представники виконкому міста визнали помилковість прийняття рішення по залучення  коростенської фірми. Спаведливість перемогла. Звичайно, дуже шкода, що нас не почули відразу.

На місці мера я б ініціював дострокове розірвання договору з безвідповідальною фірмою. Це було б чесно. А взагалі наші ЖЕКи обов’язково будуть ефективними, якщо їх жорстко контролювати і швидко звільняти тих, хто не справляється”, – заявив депутат міської ради Велико Олександр, коментуючи інформацію, озвучену на виконкомі.

 

 

 

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here