Home Місто Представники «Юридичної сотні» у Житомирській області готові допомогти учасникам АТО і їх...

Представники «Юридичної сотні» у Житомирській області готові допомогти учасникам АТО і їх рідним

229

За різною інформацією у зоні АТО на Сході України побувало від 50 до 500 тисяч осіб, серед яких військовослужбовці, волонтери, добровольці.

На захист  країни стали хлопці та дівчата, чоловіки та жінки різного віку, віросповіданнь та національностей. Це патріоти України, які за свою країну віддають частину себе, а іноді і в прямому сенсі…

Ці люди – приклад честі та гідності, герої, яким сьогодні ми всі повинні завдячувати. Лишати їх скаліченими на одинці з рахунками за дорогі операції та перспективою повернутися інвалідами в села й міста, де їм не буде ані роботи, ані життя – злочин, який ляже тягарем на совість кожного з нас.        

«Крім грошової допомоги на медичні потреби, солдатам так само потрібні кваліфіковані поради юристів. Щодня виникає безліч питань:Чи можна лишатися у складі ЗСУ маючи інвалідність? Як отримати посвідчення учасника бойових дій? Як написати заяву про відпустку? Як оформити пенсію? Як отримати житло/земельну ділянку? Як отримати одноразову грошову допомогу? Що робити, якщо паспорт згорів? Які пільги передбачені учасникам АТО? Чи можна підписати контракт на 6 місяців? І це лише маленька частина тих питань, що виникають в однієї людини. Адже у кожному окремому випадку свій набір неясностей, які здатні вирішити юристи. Для цього було створено ГО Всеукраїнська правозахисна організація «Юридична Сотня», яка безоплатно надає юридичні консультації військовослужбовцям, демобілізованим, інвалідам війни, добровольцям, волонтерам та членам їх сімей», – пояснює представник «Юриичної сотні» у Житомирскій області Катерина Кармазіна, яка активно виконує всі поставлені завдання.

«Юридична сотня» започаткувала новий проект – створення представництв в областях, мета якого полягає у згуртуванні громадських організацій  регіону, органів державної влади, місцевого самоврядування, окремих активістів та волонтерів заради допомоги учасникам АТО у додержанні їх прав.

Завданням проекту –  як надання безоплатних юридичних консультацій, так і взаємодія з органами державної влади, місцевим самоврядуванням у вирішенні проблемних питань; об’єднання громадських організацій учасників АТО, волонтерів, які мають спільні цілі (а у разі потреби й допомога у створенні нових); поширення інформації щодо прав, обов’язків та соціальних гарантій військовослужбовців тощо.  

До речі, «Юридична сотня» створила та періодично друкує та поширює «Пам’ятку військовослужбовцю».

Це памятка про все те, що треба знати бійцям АТО та членам їх сімей з моменту мобілізації і до пенсії.

Завантажити або переглянути онлайн пам’ятку для військовослужбовців можна за посиланням:http://legal100.org.ua/?page_id=1790; для волонтерів та добровольців: http://legal100.org.ua/wp-content/uploads/2016/08/volonteram-dobrovoltsam.pdf.

Вся інформація вивірена відповідними міністерствами та відомствами. Оскільки друк пам’яток відбувається за кошт благодійників. «Юридична сотня» запрошує долучатися до друку усіх небайдужих, адже такий посібник має бути в родині кожного бійця.                       

Безкоштовна гаряча лінія за телефоном: 0 800 308 100

Сайт ГО Всеукраїнська правозахисна організація «Юридична Сотня»

Сторінка у Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here