Home Місто ”Повзунки та сорочечки виявились замалими. Допоміг бебі-бокс” – жінка розповіла подробиці народження...

\”Повзунки та сорочечки виявились замалими. Допоміг бебі-бокс\” – жінка розповіла подробиці народження 5-кілограмової доньки

190

У Житомирі готують до виписки у найближчі дні 38-річну Ольгу Кареліну. 10 лютого вона народила дівчинку вагою 5 кг 260 грамів у Житомирському обласному перинатальному центрі. Зріст немовляти 60 см. Назвали доньку Катериною.

"Ого-о-о!" Це була фраза дня, коли всі дзвонили нам після народження доньки. Тільки потім питали як немовля, як я себе почуваю", – розповідає Gazeta.ua Ольга Кареліна.

Жінка народжувала сама. Кесарів розтин навіть не розглядали.

"Сподівалась, що пологи стануться у неділю, 9 лютого. Старші діти з’являлись на світ саме в цей день. Досі згадую, як нагодувала рибок, полила вазони і поїхала народжувати собі спокійно без метушні. Навіть краплі тривоги не було. Правда, без хвилювань не обійшлося", – пригадує Ольга.

Дуже підтримав чоловік. Він був присутній на пологах, як і на попередніх, каже жінка.

Подружжя до народження не знали, хто у них народиться – хлопчик чи дівчинка.

"Мала передчуття, що дівчинка. Але на УЗД нам не говорили. Це для нас був сюрприз, – сміється Ольга. – Ми навіть нічого не купували. Чоловік з мамою сказали про це не турбуватись. Все зроблять самі. Лише одяг в пологовий будинок купили. По розміру деякі повзунки та сорочечки виявились замалими. Допоміг бебі-бокс, який видають після народження немовлятам. Це дуже велика допомога для дітей. Мабуть ті, хто формує перелік речей в цей бокс, розрахували, щоб одяг підходив по росту на перші місяці життя".

Подружжя уже виховують двох дітей 18-річну Анастасію та 10-річного Дмитра. Різниця між усіма пологами 10 років.

"Обоє старших дітей народились з нормальною вагою, майже на два кілограми менші. На УЗД не показувало, що Катя народиться великою. Лишена третьому узд-обстеженні помітили, що плід великий. Думали, ну максимум її вага сягала б 4 кілограми. Вже при народженні здивувались усі. Лікарі Катерину назвали "великою", – говорить Ольга. – Я ж почала думати, чому у неї вага більша, ніж в інших дітей. За час вагітності я практично у вазі не набрала. Їла не багато. Скоріш за все зіграла роль генетика. У нашій сім’ї народжувались діти з великою вагою. От мій рідний брат Євген родився під 5 кілограмів".

Ольгу Кареліну не спішать відпускати додому. Спостерігають за немовлям.

"Маму з дівчинкою ще не відпускаємо додому. Хай краще побудуть під нашим наглядом. Дитинка потихенько адаптується. Має відновити вагу, яку мала при народженні. Трохи її втратила", – говорить завідуюча відділенням постінтенсивного виходжування новонароджених недоношених дітей Майя Смоляр. Має 25 років стажу. – Один з головних факторів народження великої дитини є генетика, коли в родині з покоління в покоління народжуються великі діти".

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here