Home Місто Нове комунальне підприємство створять у Житомирі

Нове комунальне підприємство створять у Житомирі

95
В Житомирі з’явиться ще одне комунальне підприємство. На сесії міської ради депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства "Житомирміськгаз". Воно має забезпечувати газом  всіх споживачів в місті – жителів, комунальну теплоенергетику та об’єкти інфраструктури, передає Житомирська хвиля.  
 
За словами директора КП "Житомиртеплокомуненерго" Дмитра Рогожина, підприємство має і бажання, і всі законні підстави для роботи напряму з НАК "Нафтогаз України". Дмитро Рогожин каже, що заважає цьому позиція ПАТ "Житомиргаз", яка не дозволяє визначити точні об’єми газу, які споживає саме Житомир. Відповідно, неможливо й визначити обсяги субсидій та покриття різниці в тарифах, а це мільйонні втрати.  Крім того:
 
 "До тарифу, який ми отримуємо від НКРЕ, не включені послуги, які хоче виставляти ПАТ "Житомиргаз". А це 62 гривні за кожну тисячу кубометрів бюджетного та госпрозрахункового газу. В середньому на місяць це буде 300 тисяч гривень. В той же час доводжу інформацію – за листопад, грудень та січень за транспортування газу доля ПАТ "Житомиргаз" – 14 мільйонів 962 тисячі. Я думаю, це достатній шматок, щоб не намагатися здерти з нашого міста і наших споживачів ще 300 тисяч гривень додатково".
 
Загалом же створення комунального підприємства забезпечить щомісячну економію до трьох мільйонів гривень бюджетних коштів та безперебійне і безперешкодне постачання газу всім споживачам, каже Дмитро Рогожин. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here