Home Місто Найкращий кухонний блендер: як розпізнати?

Найкращий кухонний блендер: як розпізнати?

474

Коли під час приготування смаколиків необхідно швиденько щось нарізати, потерти чи збити у піну, кращого помічника, ніж блендер не знайти. Сьогодні не проблема — блендер купити у Києві чи будь-якому іншому куточку України. Для багатьох покупців проблема в іншому: зрозуміти, яка модель кухонного помічника є найкращою. Одразу скажемо, відповідь залежить від ваших очікувань і можливостей гаманця.

Види блендерів

У більшості відомих виробників є декілька лінійок різнотипних блендерів. На сьогодні найбільш популярними є:

– стаціонарні моделі;

– подрібнювачі;

– занурювальні моделі;

– комбіновані.

Стаціонарний варіант представляє собою скляну чи пластикову чашу, зафіксовану на підставці. Внизу чаші прикріплені ножі, які дрібнять продукти і збивають їх до легкої повітряної консистенції. Такі блендери чудово підходять для приготування супів-пюре, коктейлів, мусів та шейків. Однак не надто потужні стаціонарні моделі можуть не впоратися з сирими продуктами, такими як горіхи, морква, м’ясо, тверді яблука.

Блендер-подрібнювач складається з колби, поверх якої є насадка з двигуном, а всередині — подрібнювальні ножі. Такий агрегат з легкістю подрібнить м’ясо в фарш, сирі овочі в кубики, а варені — в ніжне пюре. Однак варто вибирати модель потужністю від 350 Вт. Мінус подрібнювача — він не розрахований на безперервну роботу.

Занурювальний блендер має вигляд металічної чи пластикової ноги. Важливо, щоб та частина пристрою, яка призначена для занурювання, була зроблена з термостійкого матеріалу. Лише в такому випадку блендер можна занурювати у гарячі субстанції. Ця модель чудесно справляється з м’якими продуктами, подрібнюючи їх до консистенції пюре.

Такі пристрої бувають різної потужності, хоча оптимальними вважаються показники від 450 до 600 Вт. Недолік занурювального блендера — в час роботи його слід тримати в руці, одночасно натискаючи кнопку. Комбінований — поєднує в собі можливості подрібнювача і занурювальної моделі.

Інші важливі параметри блендерів

Вибираючи блендер для дому важливо звернути увагу на:

– розмір чаші і матеріал, з якого вона зроблена;

– кількість швидкостей;

наявність додаткових режимів;

– довжину електрошнура;

– можливість фіксації на стіні.

Можливо, у вас є свої, більш прискіпливі вимоги, за якими плануєте обирати блендер. Ми ж розказали основи, без яких розібратися в асортименті кухонних помічників вельми складно.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here