Home Місто Народні майстри покажуть свої роботи на виставці у Житомирі

Народні майстри покажуть свої роботи на виставці у Житомирі

122

Житомир готується до обласного свята декоративно-прикладного мистецтва "Майстерний червень".

Народні майстри з усіх районів області будуть представляти вишивку, художнє ткацтво, різьблення, кераміку, ужиткове гончарство, плетіння з бісеру, ковальство, декоративний та народний розпис.

Про це повідомляє радіостанція «Житомирська хвиля».

"Це особливе свято. Воно єдине на Україні. Такого свята для майстрів немає. Це наша ідея. Це житомирське ноу-хау. Ми робимо наголос на дотримання традицій, не ярмарковості, а виставкововсті, в першу чергу, мова йде про мистецтво, а не кіч. Буде багато цікавого: традиційної вишивки і нетрадиційної сучасної, різби, надіюсь і гончарство гарно буде представлене. Зараз з’явились майстри-житомирян які роблять керамічну мініатюру дуже цікаву", – розповів один з організаторів свята, директор Житомирського обласного центру народної творчості Юрій Кондратюк.

"Майстерний червень" четвертий рік поспіль проводиться з метою відродження народного мистецтва Поліського краю, розкриття творчих здібностей майстрів-аматорів народної творчості.

Обласне свято декоративно-прикладного мистецтва "Майстерний червень" проходитиме у неділю, 23 червня, на Новому Бульварі.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here