Home Місто На Житомирщині за місяць поліція повернула додому 39 юних мандрівників

На Житомирщині за місяць поліція повернула додому 39 юних мандрівників

99

Лише за вечір 25 вересня до поліції від чотирьох родин надійшли подібні тривожні повідомлення про зникнення їх доньок віком від 14 до 17 років. До кінця доби усі втікачки були знайдені та нині знаходяться під опікою рідних. Поліція закликає громадян, які мають на вихованні неповнолітніх дітей, сумлінніше ставитися до своїх батьківських обов’язків.

Надвечір 25 вересня на спецлінію «102» зателефонувала розгублена житомирянка із повідомленням про те, що зникла її 16-річна донька.

За словами жінки, вона отримала тривожний дзвінок зі школи про те, що дівчинки не було на уроках. Зв’язатися з дитиною мати не могла, оскільки та залишила мобільний телефон удома.

Відтак поліцейські зорієнтували усі зовнішні наряди, які працювали у місті, на розшук зниклої дівчини. Сама ж заявниця вирушила до навчального закладу і зустріла свою доньку, яка крокувала додому…зі школи. Як виявилось, ситуація виникла випадково через дрібне непорозуміння, однак зчинений переполох став наукою для всіх – педагогів, батьків і самої дівчинки, з якими ювенальні поліцейські провели відповідну профілактичну роботу.

У той же час в обласному центрі правоохоронці розшукували ще одну, 17-річну жительку Попільнянського району, студентку одного з житомирських професійних училищ. Було відомо, що юначка уранці цього ж дня заявилась до адміністрації свого навчального закладу з вимогою повернути їй документи через небажання продовжувати подальше навчання. Звісно, неповнолітній відмовили і зазначили, що для таких кардинальних рішень потрібна присутність батьків. Ображена таким ставленням, студентка вимкнула телефон і не з’явилась ні на навчання, ні у гуртожиток.

– Близько півночі стало відомо, що дівчина з’явилась удома. За її словами, побувала у столиці й привіз її назад випадковий знайомий. Зараз офіцери ювенальної превенції місцевого відділення поліції проводять у родині втікачки профілактичну роботу і з’ясовують усі обставини, – розповіла начальник відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Подібні історії трапилися ще у двох районах області. У Бердичівському – розшукували 14-річну школярку і врешті виявили її в обласному центрі. Дівчинку у житомирській маршрутці зустрів 19-річний знайомий, який привів її у свою родину. На щастя, батьки знайомця умовили юну бердичівлянку увімкнути мобільник і зателефонувати рідним. Відтак поліцейські повернули знайду у її родину.

Благополучно закінчилась історія зникнення іще однієї 16-річної жительки Пулинського району. Про її відсутність удома до поліції увечері повідомив її батько. Відпрацьовуючи коло знайомих та друзів юначки, правоохоронці швидко встановили її місце перебування. Причиною вчасного неповернення стало юне кохання. Нині дівчина знаходиться поряд з рідними.

– Упродовж вересня до територіальних підрозділів поліції надійшло 39 повідомлень про безвісне зникнення дітей. Найстаршому з мандрівників – 17, а найменшому – неповних 4 роки. Місця перебування усіх неповнолітніх були встановлені упродовж першої доби. Ювенальні офіцери продовжують працювати із дорослими членами родин та із вчителями у навчальних закладах. Ми закликаємо усіх громадян не бути байдужими та звертати увагу на дітей, які, особливо у пізній час доби, знаходяться без нагляду дорослих, і, можливо, потребують допомоги, – прокоментував заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

Про неоднозначні ситуації поліцейські закликають повідомляти на спецлінію «102». Не будьте байдужими до дитячих доль!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here