Home Місто На Житомирщині ще 9 бійців отримали посвідчення бійця – добровольця АТО

На Житомирщині ще 9 бійців отримали посвідчення бійця – добровольця АТО

141

У приміщенні прес-центру Житомирської обласної ради, 10 січня, відбулося вручення посвідчень бійцям-добровольцям АТО.

Вручив посвідчення перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко. 

«На законодавчому рівні поки не передбачено надання пільг громадянам, які брали участь в АТО у добровольчих військових формуваннях, тому обласною радою та обласною адміністрацією було прийнято рішення про створення комісії з визнання бійців-добровольців АТО. Ті бійці, яких комісія визнала, можуть користуватися регіональними програмами та пільгами, що передбачені у них. Вважаємо, що так, ми можемо висловити хоч невелику, але підтримку та вдячність Вам», – зазначив Сергій Крамаренко.

Посвідчення є офіційним документом, який засвідчує особу, яку визнано бійцем-добровольцем АТО у Житомирській області та є підставою для користування соціальними гарантіями, передбаченими регіональними програмами області для учасників АТО, а саме:

– Про Програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил у 2019 році

– Обласна комплексна програма соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів, учасників і ветеранів визвольних змагань(ОУН-УПА) та незахищених верств населення Житомирської області на 2018-2022 роки.

– Обласна комплексна Програма забезпечення житлом педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки.

Як повідомляє прес-служба облради, комісією протягом серпня 2017 – березня 2018 років визнано в області бійцями-добровольцями АТО 10 осіб.

Рішенням комісії від 12 грудня 2018 року, визнано ще 9 осіб.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here