Home Місто На військовому кладовищі в Житомирі вшановують загиблих десантників. ФОТО

На військовому кладовищі в Житомирі вшановують загиблих десантників. ФОТО

210

 У Житомирі 2 серпня  о 12:00 годині  на Смолянському військовому  кладовищі  розпочався захід  із вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Зокрема, присутні представники влади міста, керівний склад командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, особовий склад військових частин місцевого гарнізону, ветерани-десантники, рідні  та близькі загиблих воїнів.

 Розпочинаючи мітинг-реквієм, командувач Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський відзначив:

«В новітню історію нашої держави та українського війська золотими літерами вкарбовані подвиги воїнів Десантно-штурмових військ.

Сьогодні не лише в Україні, а й далеко за її межами відомі назви прославлених військових частин Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, які відзначились проведенням успішних операцій по визволенню Донбасу від російських окупантів.

На жаль війна це не лише перемоги. З 2014 року понад п’яти сотень десантників не повернулися з бойових завдань, загинули в запеклих боях з російсько-терористичним агресором.

Ми вшановуємо всіх, ми пам’ятаємо кожного. Вічна їм пам’ять і слава. Своє життя Вони поклали за святу українську землю, за світле та мирне майбутнє кожного українця», – сказав у своєму виступі присутнім генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Після цього відбулася панахида за полеглими в боях воїнами, вшанування трьома пострілами вгору, проходження урочистим маршем, покладання квітів і вінків до могил військовослужбовців.

Тимчасово виконуючий обов’язки командувача Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-майор Євген Мойсюк згадав «гарячий» 2014 рік, коли на той час він був командиром 1-го парашутно-десантного батальйону 25-ї окремої повітрянодесантної бригади.

«Для мене статус 2-го серпня змінився у 2014 році… 31 серпня в районі Шахтарська, наш підрозділ знав достатніх втрат, і втому числі ці втрати наніс противник, який носив такого ж кольору берети. Це були військовослужбовці Російської Федерації.

І зранку, коли мене привітало вище керівництво, мені здалося, що це вже скоріше не свято, а день пам’яті. Що і підтвердилося в подальшому. Я з розумінням сприймаю ветеранів, підтримую їх, і знаю, що нас десантників різних поколінь – нічим не роз’єднати. Але, для мене особисто та більшості діючих десантників – це день пам’яті», – сказав генерал-майор Євген Мойсюк.

Також, цього дня у військових частинах Десантно-штурмових військ Збройних Сил України відбулося покладання квітів та вінків до пам’ятних знаків загиблим десантникам, пройшли мітинги-реквієми, відвідування родин наших загиблих військовослужбовців.

В черговий раз відзначимо, що День Десантно-штурмових військ ЗС України щорічно відзначається 21 листопада. 2 серпня – це шана загиблим бойовим побратимам, всім хто проходив службу в лавах Повітряно-десантних, Аеромобільних, Високомобільних та Десантно-штурмових військах, виконував військовий обов’язок захищаючи Батьківщину.

Прес-служба командування Десантно-штурмових військ ЗС України

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here