Home Місто На свято Житомира витратять півмільйона грн.

На свято Житомира витратять півмільйона грн.

152

9-11 вересня в Житомирі пройдуть святкові заходи з нагоди відзначення 1127-ї річниці від дня заснування міста.  Як повідомила секретар міської ради Наталія Леонченко під час прес-конференції, не зважаючи, на недостатню кількість коштів, передбачених міським бюджетом на організацію Дня міста (а це лише 120 тис. грн.), свято в Житомирі пройде гарно, із багатьма цікавими, новими та традиційними заходами. Адже за попередніми підрахунками бюджет свята становитиме близько півмільйона гривень. 

Отож, цьогоріч програма святкування Дня міста орієнтована на всіх. Так, вже з 9.30 год. 10 вересня після параду візочків на маленьких житомирян чекає справжня країна дитинства. На майдані ім. С.П. Корольова до вечора триватиме свято для дітей, яке включає театралізоване шоу, свято морозива, безкоштовні лотереї, естафети, конкурси, мильне шоу, різноманітні атракціони, костюмовані фотосесії.

І для дітей, і для дорослих цього дня на розі вулиць Михайлівської та Лятошинського поціновувачі української кухні та кухні інших народів зможуть про дегустувати національні страви під час свята гурманів «Калейдоскоп смаків» та скуштувати шматочок 50-кілограмового святкового короваю на святі хліба «Жито для миру».
 
Для більш активних людей проходитимуть концертні та конкурсні програми на літній естраді парку та відпочинку ім. Ю.Гагаріна, гала-концерт на майдані Соборному за участю зірок українського шоу-бізнесу.
 
Новинкою для міста стане і Святковий парад ретро-автомобілів та незвичайного транспорту, який курсує о 12.30 год. від кінотеатру «Жовтень» по вул. М.Бердичівська – В.Бердичівська – Театральна – майдан Перемоги – майдан Соборний.
 
Цікаво і вже традиційно для міста проходитиме Бал молодят у середньовічному стилі «І древнє і сучасне – єднає все любов».
 
Для людей старшого віку у неділю, 11 вересня, з 18.00 год. на літній естраді «Ракушка» міського парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна виступатимуть популярні ВІА 80-х. Традиційно о 22.00 тут буде  святковий салют, повідомляє офіційний сайт Житомирської міської ради.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here