Home Місто На розробку проектно-кошторисної документації для реконструкції «Жовтня» буде виділено 1 млн грн,...

На розробку проектно-кошторисної документації для реконструкції «Жовтня» буде виділено 1 млн грн, – Людмила Зубко

229

Ситуація з реконструкцією кінотеатру «Жовтень» зрушила з місця. Депутати «ЄС» Житомирської облради направили 1 млн грн субвенції з обласного бюджету місту Житомиру на розроблення проектно-кошторисної документації для реконструкції кінотеатру.

Про це повідомила Людмила Зубко,  Голова комісії з соціально-гуманітарних питань Житомирської міськради за результатами засідання комісії, на якому були підтримані зміни до міської програми «Будівництво (реконструкція, капітальний ремонт) об’єктів комунальної власності Ж итомирської територіальної громади на 2021-2023 роки».

Зокрема до переліку напрямків Програми додаються заходи з реконструкції «Жовтня».

«Ми зробили перший крок до розбудови публічного культурного простору в центрі Житомира на базі кінотеатру «Жовтень». Наша команда «Європейської Солідарності», Тетяна Нікітін і Петро Рудь, ініціювала виділення субвенції місту в обсязі 1 млн грн на розроблення проектно-кошторисної документації для реконструкції кінотеатру. Над втіленням ідеї перетворення занедбаного «Жовтня», де сьогодні працює побутовий базар, на сучасний громадський простір для житомирян, особисто я працюю вже декілька років, і підтримка команди є дуже важливою. Також на сесії міськради у грудні минулого року я виступила з ініціативою про виділення на реконструкцію кінотеатру кошти у сумі 24 млн грн», – зазначила Людмила Зубко. 

Нагадаємо, що на базі кінотеатру два роки поспіль у 2018-2019 роках проходив фестиваль сучасного мистецтва «Жовтень у Жовтні», ініціаторкою та співорганізаторкою якого була Людмила Зубко. Фестиваль привернув  увагу до питання розбудови культурного простору Житомира, ідентичності громади та до самої будівлі кінотеатру, а також залучив учасників та експертів з усієї України та з-за кордону.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here