Home Місто На ринку в Житомирі можна купити ранню полуницю за 12 гривень

На ринку в Житомирі можна купити ранню полуницю за 12 гривень

117

Пів літрову баночку ранньої домашньої полуниці вже продають на Житньому ранку. За неї просять 12 гривень. Відповідно за літрову банку – 24 гривні.

 

«Ми вирощуємо в Сонячному полуницю. У нас там пісок, добре родить. Це новий сорт, дуже рання. Але за тижня два вже сезон розпочнеться», – розповідає продавчиня.

Також у Житомирі можна купити і привозну полуницю за 30 гривень кілограм. Такі ж ціни і в місцевих супермаркетах.

Щоб вибрати хорошу полуницю, знавці радять брати міцні, не пом’яті ягоди, у яких збереглися квітконіжки. Така полуниця не втратила свій запас вітаміну С.

Не має сенсу купувати великі ягоди – вони, звичайно ж, гарні, але на смак більш водянисті. Та і вітамінів у них буде стільки ж, скільки в середніх або дрібних. Зверніть увагу на зовнішній вигляд полуниці: не повинно бути цяток – це ознака псування або обприскування хімічними речовинами.

У продажі можна зустріти як світлі сорти полуниці, так і більш темні. Перші везуть із околишніх областей, другі – з півдня України. Так що не поспішайте робити висновок, що світлі ягоди – що не дозріли, краще поцікавтеся у продавця, звідки вони.

Після огляду понюхайте ягоди: полуниця, що дозріла без сторонньої допомоги, має сильний приємний природний аромат. А якщо його немає або він дуже слабкий – полуниці «допомогли» рости хімічні речовини.

Якщо є можливість спробувати полуницю до покупки на смак – зробіть це. Про кількість нітратів, що зашкалює, скаже присмак металу.

Намагайтеся не ризикувати, купуючи ягоди «з землі», краще робіть це на закритому ринку, де є лабораторія. У ній полуницю перевіряють на нітрати та радіоактивність. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here