Home Місто Міська рада виправдовується за АТБ у центрі міста: кажуть, що приватні будинки...

Міська рада виправдовується за АТБ у центрі міста: кажуть, що приватні будинки не постраждають

168

Мешканці приватних будинків на розі вулиць Київська-Театральна висловлюють хвилювання з приводу того, що будівництво супермаркету «АТБ» охопить і їхні приватні території.

Ситуацію прокоментувала в.о. начальника управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міської ради Олена Крижановська, цитує прес-служба міської ради.

«Ескізи, які були представлені на розгляд архітектурній містобудівній раді, передбачають забудову об’єктом тільки вільну земельну ділянку. Землі двох одноповерхових житлових будинків не входитимуть», підкреслила Олена Крижановська.

Під час розгляду в управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міської ради питання будівництва магазина з офісними приміщеннями ПП творчо-виробничий центр «Олеся» надало державний акт на постійне користування.

«Ця земельна ділянка надавалася рішенням міської ради у 1993 році. До ділянки, згідно з актом на земельне користування, входять і два приватних будинки по вулиці Театральній, 5-а і 5-б. Проте у межі будівництва супермаркету «АТБ» вони не повинні входити»,зазначила Олена Крижановська.

Вона також наголосила, що дозвіл на виконання будівельних робіт відповідно до чинного законодавства надається Інспекцією державного архітектурного будівельного контролю у Житомирській області. Декларація забудовником подана і зареєстрована у цій структурі. Отож Інспекція має здійснювати і контроль за процесом будівництва.

Нагадаємо, що мешканці приватних будинків бояться, що їх просто викинуть на вулицю через будівництво маркету.

«Ми боїмося, що нас просто посунуть звідси. Виходить, що міська рада свого часу продала нашу землю на Київській разом із будинками та людьми. До нас приходили вже люди, просили підписати документи, що ми погоджуємося на обов’язкове виселення. Але ми не погоджуємося», – розповідають мешканці приватних будинків на Київській.

Також у прес-службі АТБ-маркету запевняли, що 12 вересня 2013-го року у них заплановане урочисте відкриття магазину на Київській.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here