Home Місто Мер Сухомлин звернувся до Гончарука, щоб міську лікарню №2 зробили опорною

Мер Сухомлин звернувся до Гончарука, щоб міську лікарню №2 зробили опорною

193

У Житомирському районі опорними медзакладами стануть Лікарня №1, що знаходиться у Житомирі, та районна лікарня у Станишівці.

Про це Житомирський міський голова Сергій Сухомлин написав на своїй сторінці у Facebook.

Лікарня ж №2 ім. В.П. Павлусенка до переліку не потрапила, хоча за результатами аналізу USAID, вона посіла у рейтингу друге місце після Лікарні №1.

Ми з цим рішенням не погоджуємося, пише міський голова.

Він зазначає, що питання не в фінансуванні чи престижі, а у відсутності логіки. Опорними визначили лікарні, які знаходяться на відстані 2 км одна від одної.

Натомість, відстань між Лікарнею №1 та Новоград-Волинським МТМО (найближчим опорним закладом у тому напрямку) становить понад 100 км.

Шлях до лікарні має займати не більше 60 хвилин. До прикладу, людині з Березівки чи Іванівки за екстреною допомогою чи з якоюсь серйозною травмою доведеться їхати через усе місто.

В той же час Лікарня № 2 розташована найближше до траси Київ — Чоп, має потужні хірургічну, травматологічну, гінекологічну, ЛОР служби, приймально-діагностичне відділення, що відповідає сучасним вимогам, обслуговує понад 120 тисяч житомирян та жителів інших наближених ОТГ.

«Тож ми готуємо відповідні звернення до прем’єр-міністра України Олексій Гончарук та Міністерство охорони здоров’я України.

Сподіваємося на підтримку народних депутатів від Житомира і плануємо відпрацювати це питання з ОТГ, які знаходяться поруч з Житомирською міською територіальною громадою», – написав Сергій Сухомлин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here