Home Місто Майже 1300 жителів Житомирщини вакцинувалися проти грипу

Майже 1300 жителів Житомирщини вакцинувалися проти грипу

91

В Україні загалом, та на Житомирщині зокрема, за останній тиждень захворюваність на гострі распіраторні вірусні інфекції зросла. Проте епідемічний поріг не перевищений. Єдиним надійним захистом від грипу є щорічна вакцинація.

Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України повідомляє, що наразі в Житомирській області проти грипу вакцинувалися 1289 жителів.

Працівники лабораторного центру нагадують, що найкращим способом захисту є щорічне щеплення від грипу. Вакцинація дозволяє зменшити ризик захворіти на грип та убезпечує від серйозних ускладнень. Вакцинацію можна проводити впродовж всього епідсезону.

Нагадаємо, що жителі області можуть самостійно замовити вакцини проти грипу в аптеках Житомирщини. Цьогоріч в Україні доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник — «Санофі Пастер», Франція) і «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея) — обидві якісні та безпечні.

Вакцину «Ваксігрип Тетра» можна застосовувати для щеплення дітей віком від трьох років, а «Джісі Флю» — від шести місяців.

Передусім щеплення рекомендоване людям, які входять до груп ризику:

– медпрацівникам;

– учителям; дітям віком до п’яти років;

– вагітним; літнім людям віком від 60 років;

– пацієнтам із хронічними захворюваннями;

– усім, хто працює в місцях скупчення людей.

Центр громадського здоров’я МОЗ України наголошує, що вакцинація є найнадійнішим методом профілактики грипу та попередження важких ускладнень хвороби. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів.

Читайте також: У деяких районах Житомирської області перевищений епідпоріг з грипу та ГРВІ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here