Home Місто Геннадій Зубко закупив обладнання для реабілітації дітей з вадами розвитку. ВІДЕО

Геннадій Зубко закупив обладнання для реабілітації дітей з вадами розвитку. ВІДЕО

133

Благодійний фонд «Місія в Україну» планує придбати обладнання – «Кімнату Монтессорі» за кошти, які їм передав народний депутат Геннадій Зубко. Зокрема, завдяки такому обладнанню реабілітацію зможуть проходити близько сотні дітей Житомира з різними діагнозами і повертатися до нормального життя.

Нардеп вже встиг передати під час особистої зустрічі латіжні доручення в розмірі  його відпускних коштів благодійним організаціям «Місія в Україну» та «Разом до життя» на потреби дітей з різними діагнозами і запевнив, що так мав би вчинити кожен народний обранець з ВРУ.

«Сьогодні в державі існує неправильний розподіл бюджетних коштів, зважаючи на відсутність грошей на елементарні потреби – медичне забезпечення, освіту та розвиток дітей. Але на щастя працюють благодійні організації, які потребують допомоги. Бюджетних коштів на законодавчому рівні їм не виділяється, але це можливо за рахунок виділення грантів під медичне забезпечення та ліки для дітей, для вирішення гострих та невідкладних проблем. Де знайти гроші? В першу чергу обмежити кількість пільг для представників влади, скасувати депутатські пільги. Тому я хотів би закликати народних обранців, незалежно від того голосували чи не голосували вони за цей законопроект, зробити прості речі – передати свої відпускні та оздоровчі кошти благодійним організаціям на їхніх округах, які найбільше їх потребують. Це прості речі, які можна зробити руками, а не словами», – зазначив народний депутат із фракції ВО «Батьківщина».


Благодійні організації «Місія в Україну» та «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» вже не один рік займаються лікуванням та розвитком дітей у Житомирі.

За отримані кошти – 14 тис. 100 грн. – благодійний фонд «Місія в Україну» планує придбати обладнання – «Кімнату Монтессорі». 

«Відомий педагог Марія Монтессорі свого часу працювала з дітьми, які відставали у розвитку. На основі проведених досліджень було створене спеціальне обладнання, яке ефективно допомагає при роботі з особливими дітьми. «Кімната Монтессорі» допоможе нам працювати над розвитком близько 100 дітей різного віку – з народження до 9 років. Класну умовно розділено на 5 зон: Навички Практичного Життя, Сенсорика, Математика, Розвиток мови, Космічне виховання. Кожна з цих зон устаткована відповідними матеріалами Монтессорі. В школах Монтессорі немає традиційних іграшок, замість них – матеріали для «дитячої роботи», яка природно розвиває кожну дитину, відповідно до її індивідуального темпу, здібностей та зацікавленостей», – зазначила головний лікар фонду "Місія в Україну" Олександра Башек.


Вона розповіла, що така "Кімната" передбачає використання різних дрібни предметів, природних матеріалів, а це не так і мало коштує. Натомість, наявність обладнання якісно пришвидшить процес реабілітації дітей і вони зможуть ходити разом з однолітками у тидсадок чи школу. Також лікар похвалилася, що нині їхні вихованці, яким ніхто не давав шансів, відвідують заняття у нормальній школі навіть перебуваючи на інвалідних візочках.


За словами заступника президента фонду Ірени Венгловської, міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну» працює з 1998 року, основними напрямками його діяльності є допомога жінкам з небажаною вагітністю та дітям з інвалідностями і їх сім’ям. Щорічно 450 дітей та молодих людей отримують безкоштовну медико-соціальну реабілітацію: медичні послуги, фізичну реабілітацію, сенсорну терапію, ерготерапію, консультації психолога та логопеда, корекційну освіту тощо.

Благодійна організація «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» існує майже 4 роки. За цей час допомогу отримали близько 60 дітей, які лікуються у відділенні онкогематології Житомирської обласної дитячої лікарні.

«Щороку до нашого відділення потрапляє до 30 діток з онкозахворюваннями. 12-15 батьків щороку звертаються саме за матеріальною допомогою. Ми співпрацюємо з великими благодійними фондами, проте значну підтримку нам надають місцеві підприємці. Наша рада прийме рішення, на які нагальні потреби підуть 20 тис. грн., які нам перерахував Геннадій Зубко. Це буде або реабілітація хворої дитини за кордоном, або оновлення інфузіматів – апаратів, за допомогою яких в організм дітей вводять хімію. У відділенні, звісно, є інфузімати, проте вони дуже старі», – розповіла голова організації «Разом до життя» Людмила Свобода.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here