Home Місто ”Епіцентр” проводить рекультивацію земель, – Бунечко. ФОТО

\”Епіцентр\” проводить рекультивацію земель, – Бунечко. ФОТО

227

Рекультивація земель "Епіцентром" відбувається в межах законодавства та без жодних порушень.

Про це заявив житомирський губернатор Віталій Бунечко, який 10 грудня виїжджав на місце проведення рекультивації – ділянку біля аеропорту.

"Тривають активні роботи на об’єкті поблизу Житомирського аеропорту ім. С.П. Корольова. Процес рекультивації відбувається в межах чинного законодавства, без жодних правопорушень. Але при цьому питання залишається на постійному контролі", – написав Бунечко у Фейсбук та подякував ПрАТ "Нова Лінія", що прийняли до відома рекомендації, озвучені на минулій нараді.

Нагадаємо,  ділянка під майбутній гіпермаркет — територія колишньої нафтобази, забруднена залишками нафтопродуктів. «Епіцентр» як інвестор погодився на складну ділянку, розраховуючи на підтримку місцевої влади у вирішенні цієї ситуації.

До розробки проєкту рекультивації залучили провідних спеціалістів Інституту мікробіології та вірусології ім. Д. К. Заболотного НАН України та Інституту громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН України.

«Роботи вестимуться у два етапи: перший етап – наукове обґрунтування технології рекультивації ґрунтів, а саме вибір деструктора/ферментів та технології для кожної земельної ділянки окремо. Другий етап – роботи по рекультивації забруднених ґрунтів земельної ділянки біля Міжнародного аеропорту та земельної ділянки на території колишньої нафтобази та вивіз знезараженого ґрунту на сміттєзвалище. Ми використаємо біопрепарат, який має здатність зв’язувати нафтопродукти, окислювати широкий спектр вуглеводів. Цей препарат екологічно чистий та безпечний для живих організмів», — прокоментував директор ДП «НДІ ННП «МАСМА» Олег Картавцев.

Нагадаємо, незабаром у Житомирі з’явиться інноваційний торговельний центр «Епіцентр» площею майже 19 тис. кв. м. Відкриття гіпермаркету дозволить створити 350 нових робочих місць з офіційним працевлаштуванням, соціальними гарантіями та достойною оплатою праці. Місто ж отримає мільйонні інвестиції.

Однак конкуренти намагаються блокувати будівництво гіпермаркету.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here