Home Місто До уваги водіїв: на зміну снігопадам прийшли тумани та ожеледиця

До уваги водіїв: на зміну снігопадам прийшли тумани та ожеледиця

93

За прогнозом Гідрометцентру, 1 квітня на дорогах західної частини і північних областей місцями ожеледиця; у південній частині та в Карпатах, а вдень і на сході країни окремі пориви вітру 15-20 м/с.

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Житомирській області.

Вночі та вранці у південних, центральних і північних областях місцями туман, видимість 200-500 м; вночі на Закарпатті та в Карпатах сильні дощі, в горах з мокрим снігом; вдень на півдні окремі грози.

Державтоінспекція України звертає увагу водіїв на складні погодні умови. Під час поїздок в умовах недостатньої видимості потрібно бути гранично уважними та обережними, суворо дотримуватись вимог Правил дорожнього руху. При тумані відстань до об’єкту здається в кілька разів більшою, ніж є насправді. Тому при попаданні в смугу туману водіям необхідно максимально знизити швидкість і збільшити дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду.

Крім того, необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами). Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово. А при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here